Κοσμος

Ρώσος κατάσκοπος της FSB o νεκρός «διπλωμάτης»

Σύμφωνα με το Spiegel

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Ρώσος διπλωμάτης που βρέθηκε νεκρός κοντά στην πρεσβεία της χώρας στο Βερολίνο ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

O Ρώσος διπλωμάτης που βρέθηκε νεκρός κοντά στην πρεσβεία της χώρας του στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιοδικό Spiegel ανέφερε την Παρασκευή ότι η αστυνομία εντόπισε το σώμα ενός Ρώσου διπλωμάτη που προφανώς έπεσε από το παράθυρο τελευταίου ορόφου της πρεσβείας και ότι ο άνδρας είχε αναγνωριστεί ως μέλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών και νόμου της Ρωσίας. υπηρεσία επιβολής. Το  Spiegel ανέφερε ότι η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα κοντά στην πρεσβεία στις 19 Οκτωβρίου και ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να κάνουν ανάνηψη. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι οι γερμανικές πηγές ασφαλείας δεν ήταν βέβαιες για την αιτία του θανάτου και ότι η ρωσική πρεσβεία δεν είχε εξουσιοδοτήσει τη διενέργεια νεκροψίας.

Σύμφωνα με την ερευνητική  ιστοσελίδα Bellingcat η οποία επικαλείται βάσεις δεδομένων που διέρρευσαν ο νεκρός είναι γιος ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού της FSB, αναπληρωτή διευθυντή της Δεύτερης Υπηρεσίας της υπηρεσίας πληροφοριών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για απόπειρες δολοφονιών στο εξωτερικό, όπως του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος παραλίγο να πεθάνει μετά από επίθεση με δηλητηρίαση το 2020.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ