Κοσμος

Στο Μάλι τα πρώτα συντρίμμια του αλγερινού αεροσκάφους (video)

Εντοπίστηκαν από δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο νοτιοανατολικό Μάλι εντόπισαν δύο γαλλικά μαχητικά Μιράζ τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αλγερινών Αερογραμμών με το οποίο ταξίδευαν από την Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι 110 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα. Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX News ότι δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου στην περιοχή Τιλεμσί, 70 χιλιόμετρα από την επαρχία Γκάο.

n

Σύμφωνα με τη σελίδα του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι η κόρη του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο. Η Μαριέλα Κάστρο, ανιψιά του Φιντέλ, είναι ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων.

n

Οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας της Αλγερίας πρώτες επιβεβαίωσαν τη συντριβή του αεροσκάφους τύπου MD – 83, το οποίο χειρίζονται οι Αλγερινές Αερογραμμές για λογαριασμό της ισπανικής ιδιωτικής εταιρείας Swiftair. Από το πλήρωμα του αεροσκάφους, λίγο πριν αυτό εισέλθει στον αλγερινό εναέριο χώρο, είχε ζητηθεί να αλλάξει πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας, ώστε να αποφύγει κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλγέρι - Μπαμάκο. Μετά την αλλαγή πορείας, κάθε επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε. Στη λίστα των επιβατών περιλαμβάνονται 50 Γάλλοι, 24 πολίτες της Μπουρκίνα Φασο, οκτώ Λιβανέζοι, τέσσερις Αλγερινοί, δύο Λουξεμβουργιανοί, ένας Βέλγος, ένας Ελβετός, ένας Νιγηριανός, ένας Καμερουνέζος, ένας Ουκρανός και ένας Ρουμάνος.

Τουλάχιστον 22 από τους επιβάτες της πτήσης ΑΗ5017 επρόκειτο να επιβιβαστούν σε άλλα αεροσκάφη για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από πηγές των γαλλικών αεροδρομίων. Δεκαπέντε από τους Γάλλους επιβάτες της πτήσης AH 5017 θα μετεπιβιβάζονταν στο Αλγέρι σε άλλο αεροπλάνο, με προορισμό το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Άλλοι επτά θα έπαιρναν ανταπόκριση για τη Μασσαλία, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός επιβατών επρόκειτο να συνεχίσει το ταξίδι του για το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

 n