Κοσμος

Νιγηρία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου

Έχει ξεκινήσει έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νιγηρία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου
Νιγηρία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου © EPA/AKINTUNDE AKINLEYE

Νιγηρία - Κατάρρευση κτιρίου στο Λάγκος: Στους 36 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών.

Τους 36 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση  ενός υπό ανέγερση κτιρίου 21 ορόφων στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, 4 Νοεμβρίου, σωστικά συνεργεία που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Προς το παρόν 36 άνθρωποι, 33 άνδρες και τρεις γυναίκες, έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα χαλάσματα και υπάρχουν και εννέα επιζώντες», δήλωσε στο AFP ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Λάγκος Φέμι Όκε-Οσανιντόλου.

Το υπό κατασκευή κτίριο βρισκόταν στη συνοικία Ικόγι και κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την ώρα που βρίσκονταν στο εργοτάξιο δεκάδες εργάτες.

Έρευνα έχει ξεκινήσει για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Ikoyi Building Collapse: Moment When 21-Storey Building Collapsed In Ikoyi, Lagos

Σημειώνεται ότι τo κτίριο κατασκευάζεται εδώ και δύο χρόνια, ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στο σημείο με υποψήφιους αγοραστές, λίγο πριν το δυστύχημα.

Το 2019, η κατάρρευση δύο διαφορετικών κτιρίων, ανάμεσά τους και ένα σχολείο, άφησε πίσω δεκάδες νεκρούς στη Νιγηρία, και σύμφωνα με ειδικό που μίλησε στο CNN, πάνω από χίλια κτίρια διατρέχουν τον κίνδυνο της κατάρρευσης στο Λάγκος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ