Κοσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Σαν παγκόσμια σύγκρουση η κλιματική αλλαγή

«Οι πλούσιες χώρες οφείλουν ένα οικολογικό χρέος για να επανορθώσουν τη δυσανάλογη χρήση των φυσικών πόρων των δικών τους και άλλων χωρών»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τον παγκόσμιο πόλεμο συνέκρινε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στη Διεθνή Σύνοδο για το Κλίμα (COP26) και αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή συγκρίνοντάς τη με παγκόσμιο πόλεμο.

Ειδικότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την εφαρμογή συλλογικής και διορατικής δράσης «όπως στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» κατά τον οποίο τα έθνη δείχνουν αλληλεγγύη και συνεργασία για το καλό όλων, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων.

Με αυτό τον τρόπο, «οι χώρες με περισσότερα μέσα θα πρέπει να πρωτοστατήσουν στην απομάκρυνση των εκπομπών άνθρακα στο οικονομικό σύστημα και στις ζωές των ανθρώπων και να παρέχουν περισσότερη υποστήριξη στα κράτη που είναι πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Σύμφωνα με τον Ποντίφικα, «οι πλούσιες χώρες οφείλουν ένα οικολογικό χρέος για να επανορθώσουν τη δυσανάλογη χρήση των φυσικών πόρων των δικών τους και άλλων χωρών». Σε άλλο σημείο του μηνύματός του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σημείωσε: «Οι νέοι, που τα τελευταία χρόνια μας προέτρεψαν έντονα να δράσουμε, θα κληρονομήσουν μόνο τον πλανήτη που θα επιλέξουμε να τους αφήσουμε, με βάση τις συγκεκριμένες επιλογές που κάνουμε σήμερα. Τώρα είναι η στιγμή για αποφάσεις που μπορούν να τους δώσουν λόγους ελπίδας και εμπιστοσύνης στο μέλλον».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ