- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
O Ντάγκλας Μάρεϊ εναντίον της Κάμαλα Χάρις
«Όποτε της θέτουν δύσκολα ερωτήματα, έχει αλλόκοτες αντιδράσεις. Χαχανίζει ή ξεστομίζει άσχετα πράγματα»
Ο Βρετανός συγγραφέας Ντάγκλας Μάρεϊ σχολιάζει την αντι-ισραηλινή στάση της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις
Πριν από λίγες εβδομάδες η Κάμαλα Χάρις έγνεψε καταφατικά όταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο George Mason του Φαίρφαξ στην πολιτεία της Βιρτζίνια κατηγόρησε το Ισραήλ για την «εθνική γενοκτονία των Παλαιστινίων». Η φοιτήτρια πρόσθεσε ότι «οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις για την παλαιστινιακή υπόθεση έχουν φτάσει σε αστρονομικούς αριθμούς παντού στον κόσμο αλλά ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ προκειμένου να εκτοπίζει και να εξοντώνει ανθρώπους όπως συνέβη κάποτε στο αμερικανικό έδαφος με τους Ινδιάνους. Τα ποσά που διοχετεύονται στο Ισραήλ και στη Σαουδική Αραβία θα έπρεπε να δαπανώνται για τη λαϊκή στέγαση και την υγεία των Αμερικανών».
Η Κάμαλα Χάρις είπε ότι «χάρηκε» που η φοιτήτρια έθιξε αυτά τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής κι ότι η αλήθεια πρέπει να ακούγεται στη δημοκρατία όπου η ομοιομορφία δεν είναι επιθυμητή. Τη στάση της Χάρις σχολίασε αργότερα το ρεπουμπλικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News και παρότι η αντιπρόεδρος δεν συμφώνησε ανοιχτά με τη φοιτήτρια, ακολούθησε διαμάχη στην οποία κλήθηκε να πάρει θέση ο Βρετανός νεο-συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής Ντάγκλας Μάρεϊ. Ο Μάρεϊ εμφανίστηκε στην εκπομπή "Fox & Friends" όπου επέκρινε την αντιπρόεδρο για την ευμενή ουδετερότητά της στην εκδήλωση του πανεπιστημίου George Mason και είπε ότι «δεν είναι μεγάλο ατού» για την αμερικανική κυβέρνηση και για το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο φαίνεται ότι στερείται στελεχών. «Όποτε της θέτουν δύσκολα ερωτήματα, έχει αλλόκοτες αντιδράσεις» είπε ο Μάρεϊ. «Χαχανίζει ή ξεστομίζει άσχετα πράγματα. Το χειρότερο είναι ότι δεν κατανοεί τη θεσμική της λειτουργία κι ότι με τέτοιες αντιδράσεις μπορεί να δυσαρεστήσει τους συμμάχους των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να επανορθώσει τις ζημιές που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ και να ενισχύσει τις συμμαχίες που υπονόμευσε με την ακροσφαλή πολιτική του. Κι όμως η Κάμαλα Χάρις επικροτεί τα λόγια μιας αστοιχείωτης φοιτήτριας».
Στην τελευταία δημοσκόπηση των Times, το 42% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχαν αρνητική γνώμη για τη Χάρις έναντι 51% που είχαν θετική (οι υπόλοιποι απάντησαν ότι δεν έχουν γνώμη). Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, η Κάμαλα Χάρις είναι ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος της κακοποίησης στο ίντερνετ μεταξύ των μελών της κυβέρνησης Μπάιντεν, συσσωρεύοντας σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.