Κοσμος

Ντι Κάπριο: Μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι για την οικολογία

Συμμετέχει στην εκστρατεία του για την προστασία του ποταμού Οκαβάνγκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο © EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συμμετέχει στην εκστρατεία του πρίγκιπα Χάρι για την προστασία του ποταμού Οκαβάνγκο.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες και πρωτοβουλίες, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον πρίγκιπα Χάρι για την προστασία του ποταμού Οκαβάνγκο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, μαζί με τους Φόρεστ Γουίτακερ και Ντζιμόν Χουνσού, συντάχθηκε με τον δούκα του Σάσεξ και κορυφαίους οικολόγους στο κίνημα Re:wild για να ζητήσουν διακοπή των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λεκάνη του ποταμού Οκαβάνγκο στην Αφρική.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Re:wild, η καναδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Reconnaissance Energy Africa (ReconAfrica) άρχισε να κάνει γεωτρήσεις στη λεκάνη του ποταμού στα τέλη του 2020 παρά την ανησυχία των τοπικών κοινοτήτων.

Η λεκάνη απορροής του ποταμού καλύπτει περιοχές των χωρών Αγκόλα, Μποτσουάνα και Ναμίμπια, παρέχοντας νερό σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ποια είναι η ΜΚΟ Re:wild και η έκκληση του Ντι Κάπριο στους θαυμαστές του

Ο Re:wild είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που «προστατεύει και αποκαθιστά τη βιοποικιλότητα στη Γη μέσω καινοτόμων συνεργασιών μεταξύ ατόμων, κοινοτήτων, ιθαγενών, κυβερνήσεων, επιστημόνων και επιχειρήσεων για να οδηγήσει σε πιο πιεστικές λύσεις που βασίζονται στη φύση για τις επείγουσες κρίσεις του πλανήτη μας».

«Πιστεύουμε ότι το οικοσύστημα θα λεηλατηθεί για ενδεχόμενο οικονομικό κέρδος» έγραψαν ο πρίγκιπας Χάρι και o ποιητής και ακτιβιστής για το περιβάλλον από τη Ναμίμπια Ρέινχολντ Μανγκούντου σε άρθρο στην Washington Post.

«Δεν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί η ζημιά από τέτοιου είδους λάθη», υπογράμμισαν. «Η γεώτρηση είναι ένα ξεπερασμένο στοίχημα που προκαλεί καταστροφικές συνέπειες για πολλούς και απίστευτο πλούτο για λίγους ισχυρούς. Αντιπροσωπεύει μια συνεχιζόμενη επένδυση σε ορυκτά καύσιμα αντί για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο Ντι Κάπριο κοινοποίησε επίσης βίντεο στο Instagram ζητώντας από τους θαυμαστές να υπογράψουν σε ανοιχτή επιστολή του Re:wild που καλεί για τερματισμό των γεωτρήσεων.

«O Re:wild στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων στη Λεκάνη του ποταμού Οκαβάνγκο, που εξαρτώνται από την κατάστασή του για την επιβίωσή τους», αναφέρεται σε λεζάντα στην ανάρτησή του. «H ReconAfrica είναι έτοιμη να μολύνει τα αγροκτήματά τους και να καταστρέψει ένα πανέμορφο τοπίο –αυτό που ωφελεί όλη τη ζωή στη Γη– για πάντα. Ελάτε μαζί μας υπογράφοντας την ανοιχτή επιστολή στο σύνδεσμο στο Μαζί, μπορούμε να Σώσουμε τον Οκαβάνγκο #SaveTheOkavango».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ