Κοσμος

Αίγυπτος: Φορτηγό συγκρούστηκε με mini bus - 19 νεκροί (βίντεο)

Στον περιφερειακό της πρωτεύουσας Καΐρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τροχαίο δυστύχημα με 19 νεκρούς στην Αίγυπτο. Φορτηγό συγκρούστηκε με mini bus, με τις πρώτες εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας να δίνονται στη δημοσιότητα.

Τραγικός είναι ο απολογισμός στην Αίγυπτο από το τροχαίο δυστύχημα στην πρωτεύουσα Κάιρο. Φορτηγό συγκρούστηκε με μικρό λεωφορείο (mini bus) στον Περιφερειακό. Οι νεκροί έφθασαν τους 19.

Το τροχαίο σημειώθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στον δρόμο που συνδέει τη νέα περιοχή της 6ης Οκτωβρίου με την επαρχία του Φαγιούμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με το μικρό λεωφορείο, στο οποίο ο οδηγός και οι περισσότεροι επιβάτες σκοτώθηκαν ακαριαία. Δύο από τους τρεις τραυματίες που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια, πέθαναν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 19.

Πρόκειται για το δεύτερο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη αυτήν την εβδομάδα στην ίδια περιοχή, καθώς μόλις τρεις ημέρες πριν, ένα φορτηγό συγκρούστηκε με λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους από την περιοχή της Σακκάρα στην πόλη της 6ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 8.

Τροχαία δυστυχήματα στην Αίγυπτο - Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» επισημαίνει ότι τροχαία δυστυχήματα σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στην Αίγυπτο, όπου το οδικό δίκτυο της χώρας παραμένει σε μεγάλο τμήμα του κακοσυντηρημένο και σε άσχημη κατάσταση.

Τα τελευταία χρόνια, πάντως, έχουν επενδυθεί πολλά κονδύλια για νέους αυτοκινητοδρόμους με ευρωπαϊκές προδιαγραφές που ενισχύουν την οδική ασφάλεια. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι πηγαίνει συχνά σε εργοτάξια για να δει από κοντά την πρόοδο των οδικών έργων.

Οι αρμόδιοι φορείς τονίζουν ότι η ανάπτυξη των νέων οδικών δικτύων και αυτοκινητοδρόμων στην Αίγυπτο κατάφερε να μειώσει τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων κατά 44% την περίοδο 2019/2020.

Ωστόσο, ο φόρος αίματος στην άσφαλτο παραμένει υψηλός, καθώς τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο σε τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν το 2020 στην Αίγυπτο των 102,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις