Κοσμος

Βόρεια Μακεδονία: Ήττα για τον Ζόραν Ζάεφ στις δημοτικές εκλογές

Σημαντικές απώλειες στον πρώτο γύρο για το κυβερνών κόμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός στη Βόρεια Μακεδονία - Το κυβερνών κόμμα ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών
Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός στη Βόρεια Μακεδονία - Το κυβερνών κόμμα ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών © EPA/MALTON DIBRA

Στη Βόρεια Μακεδονία το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) στη Βόρεια Μακεδονία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ καταγράφει σημαντικές απώλειες στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, που διεξήχθη την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021.

Ενισχυμένο εμφανίζεται το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE. Οι δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία διεξήχθησαν για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων σε 80 δήμους της χώρας και στον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων.

Στις περιπτώσεις που κανείς υποψήφιος δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει από τον πρώτο γύρο ποσοστό άνω του 50%, ακολουθεί δεύτερος γύρος, στις 31 Οκτωβρίου 2021, με τη συμμετοχή των δύο επικρατέστερων υποψηφίων του πρώτου γύρου.

Δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία - Τα αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή στη Βόρεια Μακεδονία, το VMRO-DPMNE επικρατεί σε σειρά μεγάλων δήμων της χώρας, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» του κόμματός του. Από τη μεριά του ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το κόμμα του θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα ανεπίσημα τελικά αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ