Κοσμος

Ο Μπιλ Κλίντον υπέστη σοβαρή μόλυνση...αλλά αναρρώνει

«Γοητεύει το προσωπικό», δήλωσε o εκπρόσωπός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπιλ Κλίντον: Στο νοσοκομείο με μόλυνση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Mπιλ Κλίντον © EPA Pool

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια όπου αναρρώνει από μόλυνση, τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή του.

Σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον μετά από μια λοίμωξη του ουροποιητικού του συστήματος, η οποία μεταφέρθηκε στο αίμα του σύμφωνα με τους γιατρούς του.

Ο 75χρονος πλέον Κλίντον, εισήχθη την Τρίτη σε νοσοκομείο στην Ιρβάιν της Καλιφόρνια, για νοσηλεία εξαιτίας «μόλυνσης», που πάντως «δεν σχετίζεται με τον νέο κορωνοϊό», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο UCI για να υποβληθεί σε θεραπεία λόγω μόλυνσης που δεν σχετίζεται με την COVID», εξήγησε ο εκπρόσωπός του, ο Άνχελ Ουρένια μέσω Twitter. «Η κατάστασή του βελτιώνεται, η διάθεσή του είναι καλή και είναι τρομερά ευγνώμων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό, που του προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα», πρόσθεσε ο κ. Ουρένια. 

 

 

Oι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη ουρολοίμωξη, που θεωρείται συνήθης σε μεγαλύτερους ανθρώπους -ο Κλίντον είναι σήμερα 74 ετών- και μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν εξαπλωθεί, κάτι που συνέβη στην περίπτωσή του. Μετά από δύο ημέρες θεραπείας, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων «μειώνεται και ανταποκρίνεται καλά στα αντιβιοτικά», σύμφωνα με τους γιατρούς.

Στην Καλιφόρνια μετέβη και η Χίλαρι Κλίντον, που επισκέφθηκε το νοσοκομείο και παρακολούθησε την εκδήλωση του ιδρύματος, αντικαθιστώντας τον σύζυγό της, ανέφεραν οι Los Angeles Times.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ