Κοσμος

Νορβηγία: Ο τοξοβόλος είχε ασπαστεί το ισλάμ

Σύμφωνα με την αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νορβηγία: Ο 37χρονος τοξοβόλος ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ
Το μέρος όπου συνελήφθη ο δράστης στη Νορβηγία ©EPA Pool

Ο δράστης της πλέον πολύνεκρης επίθεσης στη Νορβηγία μετά το 2011 είχε ασπαστεί το Ισλάμ σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας.

O 37χρονος Δανός το άτομο που έχει συλληφθεί για την πλέον πολύνεκρη επίθεση στη Νορβηγία μετά το μακελειό με τους 77 νεκρούς από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011, είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ σύμφωνα με την νορβηγική αστυνομία. 

Ο 37χρονος ο οποίος κρατείται μετά την επίθεση που άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες – ο ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας – έδρασε μέσα σε 34 λεπτά σκορπώντας τον τρόμο στην πόλη Κόνγκσμπεργκ στη νοτιοανατολική Νορβηγία επιτιθέμενος και με τόξα και βέλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νορβηγίας και συγκεκριμένα τον περιφερειακό διευθυντή Ole Bredrup Saeverud υπήρχαν ήδη υποψίες για τον δράστη και το γεγονός ότι είχε ασπαστεί το Ισλάμ. 

 

 

Η αστυνομία αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την πληροφορία αυτή «εξαιτίας των φημών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για ανθρώπους που δεν συνδέονται» με την επίθεση στη μικρή πόλη περίπου 28.000 κατοίκων, η οποία απέχει 68 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Όσλο. 

Νορβηγία: Οπλισμένοι οι αστυνομικοί μετά την πολύνεκρη επίθεση του τοξοβόλου


Στους κατοίκους συστάθηκε από τις τοπικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και πολλά ασθενοφόρα.

Ελικόπτερα της αστυνομίας και ελικόπτερα αεροδιακομιδής τραυματιών, καθώς και ομάδα πυροτεχνουργών, επίσης στάλθηκαν επιτόπου.

Η γενική διεύθυνση της νορβηγικής αστυνομίας έδωσε εντολή τα μέλη της –οι αστυνομικοί γενικά δεν φέρουν οπλισμό στη Νορβηγία– να οπλοφορούν προσωρινά σε όλη τη χώρα.

Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν στιγμιότυπα που εικονίζουν μαύρα βέλη, αγωνιστικά κατά τα φαινόμενα, ριγμένα κάτω και ένα καρφωμένο βαθιά σε ξύλινο πάνελ τοίχου.

Στο παρελθόν, η Νορβηγία, χώρα παραδοσιακά ειρηνική, έχει υποστεί αιματηρές επιθέσεις οπαδών της άκρας δεξιάς. Έχουν εξάλλου αποτραπεί από τη νορβηγική αστυνομία διάφορα σχέδια επιθέσεων τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ