Κοσμος

Ο «Κάπτεν Κερκ» ταξιδεύει επιτέλους στο διάστημα

Ο γηραιότερος άνθρωπος που πετάει εκτός γης στα 90 του χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο «Κάπτεν Κερκ» θα ταξιδέψει επιτέλους στο διάστημα
Το μέρος εκτόξευσης του New Sheppard της Blue Origin Mario Tama/Getty Images/Ιdeal Image

Ο 90χρονος ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ που ενσάρκωσε τον «Κάπτεν Κερκ» στο Σταρ Τρεκ & τρεις άλλοι επιβάτες ταξιδεύουν στο διάστημα με την πτήση της Blue Origin.

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «Κάπτεν Τζέιμς Κερκ» στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό «Σταρ Τρεκ» και τρεις άλλοι επιβάτες, θα ταξιδέψουν στο διάστημα, σήμερα στη δεύτερη επανδρωμένη πτήση του πυραύλου New Shepard της Blue Origin του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος

Ο συνδυασμός πυραύλου-κάψουλας New Shepard θα απογειωθεί από το Launch Site One της Blue Origin, κοντά στην πόλη Van Horn του Δυτικού Τέξας. 

Replay: New Shepard Mission NS-18 Webcast

Οι συνεπιβάτες του Σάτνερ, είναι η αντιπρόεδρος αποστολών και πτητικών λειτουργιών της Blue Origin ‘Οντρεϊ Πάουερς, ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της NΑSA και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής εταιρείας που φωτογραφίζει καθημερινά τη Γη με τη βοήθεια δορυφόρων ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της Medidata Solutions, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών για τις φαρμακοβιομηχανίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο ο Σάτνερ έκλεισε τα 90, όμως είναι τόσο ευκίνητος που δύσκολα τον κάνεις πάνω από 60: «90; Ψέματα! Ποιος το λέει αυτό, το CNN;», ρωτάει τη δημοσιογράφο του Guardian Χάντλι Φρίμαν, καθώς μιλούν –σε βιντεοκλήση για την επόμενη τηλεοπτική εμφάνισή του. 

 

 

Η πτήση θα διαρκέσει περίπου 11 λεπτά και το πλήρωμα θα βιώσει περίπου τέσσερα λεπτά έλλειψης βαρύτητας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο διάστημα. Ο προωθητικός πύραυλος του New Shepard θα διαχωριστεί από την κάψουλα και θα επιστρέψει στη Γη, περίπου οκτώ λεπτά μετά την απογείωση.

Ενώ ο εκτοξευτής θα προσγειώνεται, η κάψουλα New Shepard με το πλήρωμα θα φτάσει στο μέγιστο υψόμετρό της, ακριβώς πάνω από τη Γραμμή Κάρμαν, το διεθνώς αναγνωρισμένο όριο του διαστήματος, το οποίο είναι περίπου 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η σημερινή αποστολή πραγματοποιείται 12 εβδομάδες μετά την πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση της Blue Origin, η οποία μετέφερε στο διάστημα τον ιδρυτή της εταιρείας Τζεφ Μπέζος, τον αδελφό του Μαρκ, την 82χρονη πρωτοπόρο της αεροπορίας Γουόλι Φανκ και τον 18χρονο Ολλανδό φοιτητής Φυσικών Επιστημών, Όλιβερ Ντέιμεν. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο Σάτνερ θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα πάει στο διάστημα στα 90 του χρόνια – ένα ρεκόρ που είχε σημειώσει προηγουμένως η Φανκ στην πτήση της 20ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ