Κοσμος

O «Κάπτεν Κερκ» πάει στο διάστημα με τον Τζέφ Μπέζος

Στα 90 θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία που πετά εκτός της γης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ
Ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ ©EPA Pool

O ηθοποιός που έπαιξε τον Κάπτεν Κέρκ στο Σταρ Τρεκ θα βρεθεί στο διάστημα με την Blue Origin του Τζέφ Μπέζος.

Η διαστημική εταιρεία Blue Origin του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ που ενσάρκωσε τον «Κάπτεν Κερκ» στο αρχικό Star Trek θα βρεθεί στην επόμενη αποστολή στις 12 Οκτωβρίου. 

«Πρόκειται για την επίτευξη του μεγαλύτερου παιδικού ονείρου μου», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. «Θα γίνω ο άνθρωπος πύραυλος», έγραψε ο Σάτνερ στον λογαριασμό του στο Twitter. 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο ο Σάτνερ έκλεισε τα 90, όμως είναι τόσο ευκίνητος που δύσκολα τον κάνεις πάνω από 60: «90; Ψέματα! Ποιος το λέει αυτό, το CNN;», ρωτάει τη δημοσιογράφο του Guardian Χάντλι Φρίμαν, καθώς μιλούν –σε βιντεοκλήση για την επόμενη τηλεοπτική εμφάνισή του. 

Ο άλλος συνεπιβάτης θα είναι ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions, που ειδικεύεται σε λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών των φαρμακοβιομηχανιών, την οποία εξαγόρασε το 2019 η εταιρεία Dassault Systèmes.

Μεταξύ των επιβατών στον πύραυλο New Sheppard θα είναι και ο Κρις Μπόσουιζεν, ένας πρώην μηχανικός της NASA και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας που φωτογραφίζει κάθε ημέρα τη Γη σε στιγμιότυπα υψηλής ανάλυσης με τη βοήθεια δορυφόρων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ