Κοσμος

Λάβα από το ηφαίστειο Λα Πάλμα συνεχίζει να καίει σπίτια (video)

Νέες εκκενώσεις κατοικιών καθώς το Κούμπρε Βιέχα δεν σταματά να «βρυχάται»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη νήσο Λα Πάλμα η λάβα από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, απειλώντας και άλλα σπίτια, με κατοίκους να τα εγκαταλείπουν.

Δραματική παραμένει η κατάσταση με το ηφαίστειο στη νήσο Λα Πάλμα, με τις τοπικές αρχές να δίνουν εντολή για νέα εκκένωση κατοικιών. Μπορεί η λάβα να έφθασε στον ωκεανό, ωστόσο το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα δεν σταματά να «βρυχάται».

Όπως μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ, περίπου 800 κάτοικοι στη νήσο Λα Πάλμα έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, καθώς η λάβα από το ηφαίστειο απειλεί τα σπίτια τους.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων ανακοίνωσε με μήνυμα στο Twitter ότι εξέδωσε «εντολή εκκένωσης» για διάφορες περιοχές της κοινότητας Λος Λιάνος δε Αριδάνε, στη δυτική πλευρά του νησιού. Εκτιμάται ότι το ποτάμι της λάβας που καταπίνει σπίτια, θα κινηθεί προς τα εκεί τις επόμενες ώρες.

Η λάβα έχει κάψει 1.200 σπίτια στη νήσο Λα Πάλμα - Απόκοσμες εικόνες

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, περίπου 3.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να κλειστούν ερμητικά μέσα στα σπίτια τους, καθώς η λάβα «εξαφάνισε» ένα εργοστάσιο τσιμέντου, με αποτέλεσμα να εκλυθούν δυνητικά τοξικά νέφη στην ατμόσφαιρα.

Οι νέες μετρήσεις έδειξαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, με τις αρχές να προχωρούν σε άρση της απαγόρευσης.

Περισσότερα από 1.200 κτίρια έχουν καταστραφεί μέχρι σήμερα, λιγότερο από έναν μήνα αφότου εξερράγη το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη νήσο Λα Πάλμα. Καθημερινά στα social media ανεβαίνουν βίντεο με νέες εικόνες από τις περιοχές που περνά η λάβα, την ώρα που δεν σταματούν οι εκρήξεις του ηφαιστείου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις