- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Σιέρρα Λεόνε τη μικρή χώρα της Δυτικής Αφρικής.
Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Τζούλιους Μαάντα Μπίο υπέγραψε σήμερα το διάταγμα που προβλέπει την κατάργηση της θανατικής ποινής σε αυτήν τη μικρή χώρα της δυτικής Αφρικής.
«Σήμερα, γράφουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία (…). Έπειτα από 20 χρόνια, τηρούμε την υπόσχεση που δώσαμε ως έθνος. Έπειτα από 20 χρόνια, η θανατική ποινή καταργείται πλήρως στη Δημοκρατία της Σιέρα Λεόνε», δήλωσε ο πρόεδρος Μπίο, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής στην πρωτεύουσα Φριτάουν.
Η κύρωση από τον πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε ακολουθεί την ψηφοφορία, που διεξήχθη στις 23 Ιουλίου στο κοινοβούλιο, κατά την οποία εγκρίθηκε ο νόμος για την κατάργηση της θανατικής ποινής, η οποία αντικαταστάθηκε από την ποινή ισόβιας κάθειρξης ή μια ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 30 ετών.
Η πρώην βρετανική αποικία της δυτικής Αφρικής δεχόταν επικρίσεις από προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή δεν είχε επισήμως καταργήσει τη θανατική ποινή, αν και οι τελευταίες εκτελέσεις έγιναν πριν από περισσότερα από 20 χρόνια και οι καταδίκες σε θάνατο μετατρέπονταν σε ισόβιες καθείρξεις.
Το Σύνταγμα της Σιέρα Λεόνε του 1991 προέβλεπε την επιβολή της θανατικής ποινής για τα εγκλήματα της διακεκριμένης κλοπής, του φόνου, της προδοσίας και της στάσης.
Η Σιέρα Λεόνε είναι η τελευταία κατά σειρά αφρικανική χώρα που καταργεί τη θανατική ποινή, μετά το Μαλάουι τον Απρίλιο και το Τσαντ τον περασμένο χρόνο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.