Κοσμος

Αναζητείται το γιατί «έπεσε» Facebook και Instagram

Πάνω από 4 ώρες «κρασάρισμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Facebook
Facebook © UNSPLASH

Την ώρα που Facebook και Instagram παρουσιάζουν μαζική βλάβη, οι ειδικοί αναζητούν την αιτία του πρωτοφανούς black out.

Την πηγή του μαζικού blackout στο Facebook και όλες τις πλατφόρμες του τεχνολογικού κολοσσού, Instagram, What’s App και Messenger αναζητούν ειδικοί του διαδικτύου.

Ο ιστότοπος Down Detector, που ελέγχει την ομαλή λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι αρχικα δεκάδες χιλιάδες χρήστες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές σε όλο τον κόσμο δεν είχαν πρόσβαση με το πρόβλημα να επεκτείνεται και σε άλλα μέρη.

Οι Times της Νέας Υόρκης επικοινώνησαν με δύο υπαλλήλους-μέλη της ομάδας ασφάλειας του facebook οι οποίοι τόνισαν ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση. Όπως ανέφεραν, θα ήταν εξωφρενικό χάκερς να ρίξουν τις τρεις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του πλανήτη για μερικές ώρες ταυτόχρονα.

Ο Tζον Γκράχαμ Κάμινγκ, επικεφαλής της εταιρίας τεχνολογίας Cloudfare, πιθανολόγησε ότι το πρόβλημα οφείλεται στους διακομιστές του facebook οι οποίοι δεν επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν.

Ειδικοί του διαδικτύου υποθέτουν πως η βλάβη που επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες του Facebook ενδεχομένως να οφείλεται σε λάθος που εντοπίζεται στο DNS που αφορά στις ιστοσελίδες της πλατφόρμας.

Το Internet χρησιμοποιεί ένα κατανεμημένο σύστημα ονοματοδοσίας που ονομάζεται Domain Naming System (DNS). Το σύστημα DNS μας επιτρέπει να αναφερόμαστε σε υπολογιστές και άλλες συσκευές, όπως τα γνωστά μας rooter που διαμοιράζουν το διαδίκτυο στις οικιακές συσκευές με ονόματα και όχι με την IP διεύθυνση η οποία είναι δύσκολη μνημονικά και άβολη στη χρήση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ