Κοσμος

Νόμπελ Ιατρικής: Νικητές οι David Julius και Ardem Patapoutian

Για την ανακάλυψη των υποδοχέων θερμοκρασίας και αφής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νόμπελ Ιατρικής: Νικητές οι David Julius και Ardem Patapoutian
Νόμπελ Ιατρικής: Νικητές οι David Julius και Ardem Patapoutian © Nobel

Στους David Julius και Ardem Patapoutian απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη των υποδοχέων θερμοκρασίας και αφής.

Οι David Julius και Ardem Patapoutian είναι οι φετινοί νικητές του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη των υποδοχέων θερμοκρασίας και αφής.

Πρόκειται για νίκη-έκπληξη αφού οι περισσότεροι εκτιμούσαν πως θα βραβευόταν η ανακάλυψη των εμβολίων mRNA με το φετινό Νόμπελ Φυσιολογίας – Ιατρικής.

Announcement of the 2021 Nobel Prize in Physiology or Medicine

Οι αλλαγές στα βραβεία Νόμπελ

Το εμβληματικό μεγάλο συμπόσιο στο δημαρχείο της Στοκχόλμης, που είχε ήδη ματαιωθεί πέρυσι για πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος.

Ακόμη και χωρίς τα πρόσωπα που θα βραβευθούν, μια τελετή θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη, πιθανόν με τοπικό κοινό, διευκρινίζει το ίδρυμα. Όσο για τις παραδοσιακές συνεντεύξεις Τύπου των βραβευμένων, θα γίνουν online.

Το πρόγραμμα απονομών των βραβείων Νόμπελ

 

Τα βραβεία Νόμπελ, τα οποία γιορτάζουν φέτος την 120η επέτειό τους από το 1901 που απονεμήθηκαν για πρώτη φορά, θα ανακοινωθούν από τις 4 ως τις 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα ειωθότα, η ιατρική θα ανοίξει το χορό τη Δευτέρα, η φυσική θα ακολουθήσει την επομένη και η χημεία την Τετάρτη.

Τα βραβεία για τη λογοτεχνία και την ειρήνη θα ακολουθήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή αντιστοίχως και το Νόμπελ Οικονομίας, που δημιουργήθηκε πιο πρόσφατα, θα ανακοινωθεί στις 11 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ