Κοσμος

Γιούχαισμα στον Μπάιντεν σε φιλανθρωπικό παιχνίδι μπέιζμπολ

Την ίδια ώρα το ενδεχόμενο shutdown είναι πιο ορατό από ποτέ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Τζο Μπάιντεν αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του σε γήπεδο για φιλανθρωπικό αγώνα μπέιζμπολ.

Ο Πρόεδρος Tζο Μπάιντεν ο οποίος εμφανίστηκε στο καθιερωμένο φιλανθρωπικό παιχνίδι μπέιζμπολ μελών του Κογκρέσου δέχθηκε γιουχάισμα από την «ρεπουμπλικανική» κερκίδα. 

Εν μέσω ζυμώσεων σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων και με το φάσμα του ομοσπονδιακού «λουκέτου» να καραδοκεί, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε την εμφάνιση του στο γήπεδο των Washington Nationals.

Από τη μια πλευρά οι Δημοκρατικοί οπαδοί που βρίσκονταν στις κερκίδες δέχθηκαν τον Μπάιντεν με επευφημίες, την ώρα που οι Ρεπουμπλικανοί άρχισαν τις αποδοκιμασίες.

Την ίδια ώρα, στα μέτωπα των φιλόδοξων σχεδίων του κ. Μπάιντεν για τις υποδομές και για τις κοινωνικές δαπάνες, οι αντεγκλήσεις μεταξύ Δημοκρατικών συνεχίζονται: μέλη της προοδευτικής πτέρυγας απειλούν να καταψηφίσουν το κείμενο για τις επενδύσεις στις υποδομές εντός της ημέρας. Αγανακτούν διότι λένε πως δεν έχουν λάβει καμιά απτή δέσμευση από τους κεντρώους για την προώθηση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων.

Η αμφιβολία βαραίνει στα σχέδια που έχει βάλει στην καρδιά της θητείας του ο κ. Μπάιντεν και προβλέπουν δημόσιες δαπάνες κάπου 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο πρόεδρος δέχθηκε ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στο Οβάλ γραφείο χθες και υποσχέθηκε πως οι προσπάθειες του Λευκού Οίκου για να προχωρήσουν τα νομοσχέδια «θα συνεχιστούν» σήμερα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ