- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατέστειλαν με τη βία διαδήλωση γυναικών
Πυροβόλησαν στον αέρα και απώθησαν τις διαδηλώτριες
Οι Ταλιμπάν χρησιμοποίησαν σήμερα βία για να διαλύσουν μια ολιγομελή διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.
Οι Ταλιμπάν κατέστειλαν με τη βία νέα διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών πυροβολώντας στον αέρα και απωθώντας τις διαδηλώτριες.
Συγκεκριμένα, μία ομάδα έξι γυναικών συγκεντρώθηκε έξω από ένα Γυμνάσιο της ανατολικής Καμπούλ για να διεκδικήσει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση αφού όταν οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές κατέλαβαν την εξουσία απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.
Οι γυναίκες ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε: «Μην σπάτε τα μολύβια μας, μην καίτε τα βιβλία μας, μην κλείνετε τα σχολεία μας» μαζί με μια φωτογραφία που έδειχνε νέα κορίτσια με χιτζάμπ (μαντίλα) μέσα σε μια σχολική αίθουσα.
Οι Ταλιμπάν τούς άρπαξαν το πανό, ενώ ένας ξένος δημοσιογράφος δέχτηκε χτύπημα από τουφέκι και του απαγορεύτηκε να βιντεοσκοπήσει. Ένα μέλος των Ταλιμπάν πυροβόλησε μάλιστα στον αέρα με το αυτόματο όπλο του, είπαν οι δημοσιογράφοι του AFP.
Οι διαδηλώτριες, μέλη μιας ομάδας που αποκαλείται το "Αυθόρμητο Κίνημα των Ακτιβιστριών Αφγανών Γυναικών", βρήκαν καταφύγιο μέσα στο σχολείο.
Ένα μέλος των Ταλιμπάν, ο Μαουλάουι Νασρατουλάχ, ο οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στην Καμπούλ, είπε ότι οι διαδηλώτριες «δεν συνεργάστηκαν με τις αρχές ασφαλείας σχετικά με την διαδήλωση. Έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν στην χώρα μας, όπως και σε κάθε χώρα. Αλλά θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνουν τις αρχές ασφαλείας», είπε.
Από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία έχουν πραγματοποιηθεί μεμονωμένες διαδηλώσεις με γυναίκες στην πρώτη γραμμή σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της δυτικής πόλης Χεράτ, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες.
Αλλά οι διαδηλώσεις μειώθηκαν από τότε που η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα κατά των διαδηλώσεων που δεν έχουν λάβει άδεια προειδοποιώντας όσους δεν συμμορφώνονται για "σοβαρές νομικές συνέπειες".
Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που απαγορεύτηκε στα κορίτσια να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.