Κοσμος

Ομπάμα: Να πληρώσουμε περισσότερους φόρους οι πλούσιοι

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει το πλάνο ανοικοδόμησης του Τζο Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ
Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ © EPA

ΗΠΑ: Αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους Αμερικανών προτείνει ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επανέλαβε το αίτημά του, για επιβάρυνση της φορολόγησης των εύπορων Αμερικανών, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πλάνο ανοικοδόμησης του Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με τον Guardian, κατά τον Μπάρακ Ομπάμα, οι ευκατάστατοι Αμερικανοί,συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυξήσεις φόρων.

Εξάλλου η όποια αύξηση της φορολογίας, θα γίνει προκειμένου να καταστεί εφικτή η ενίσχυση της χρηματοδότησης του τομέα υγείας, της φροντίδας των παιδιών αλλά και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης,

«Νομίζω μπορούν να το αντέξουν. Νομίζω μπορούμε να το αντέξουμε. Βάζω και τον εαυτό μου σε αυτή την κατηγορία», είπε ο Ομπάμα, σε μια κίνηση προώθησης της απαιτούμενης συναίνεσης Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για να περάσει το νομοσχέδιο.

«Συζητάτε για την ανάγκη να βγούμε μπροστά και να ξοδέψουμε χρήματα ώστε να παρέχουμε βοήθεια στα παιδιά», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα για τα όσα προβλέπονται στο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ο Τζο Μπάιντεν.

«Προσβλέπετε στη βελτίωση των υποδομών μας ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά… συζητάτε για την ανακαίνιση πολλών κτιρίων, δρόμων, γεφυρών, λιμανιών ώστε να είναι οχυρωμένα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Και επίσης, (ζητάτε) να ξεκινήσουμε να επενδύουμε στην ενεργειακή αυτονομία που απαιτείται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε. 

Σημειώνεται ότι η περιουσία του Μπάρακ Ομπάμα υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια δολάρια. Με τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, υπέγραψαν μια συμφωνία με το  Netflix που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, ο επιχειρηματικός κόσμος στις ΗΠΑ εξέφραζε την αντίθεσή του στην αύξηση του εταιρικού φόρου, στο πλαίσιο του σχεδίου Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας, ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ