Κοσμος

Όλαφ Σολτς: Ο λαός της Γερμανίας αποφάσισε

«Οι Γερμανοί θέλουν τον Σολτς Καγκελάριο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς
O επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς © Getty Images

Ο υποψήφιος Καγκελάριος και νυν Υπουργός των Οικονομικών έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά τα exit poll που δίνουν προβάδισμα στο κόμμα του.

Σε πανηγυρικό κλίμα ήταν οι πρώτες δηλώσεις του υποψηφίου Καγκελαρίου των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς. «Ο λαός της Γερμανίας αποφάσισε, το SPD έχει ενισχύσει τα ποσοστά του κι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Απόψε θα έχουμε μια μακρά νύχτα, ξέρω όμως ότι οι περισσότεροι Γερμανοί ψήφισαν το SPD και θέλουν ο επόμενος καγκελάριος να είναι ο Όλαφ Σολτς», τόνισε ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών της χώρας. 

Ο Hubertus Heil, υπουργός εργασίας της Γερμανίας και αναπληρωτής ηγέτης του SPD, δήλωσε στο ARD ότι είναι «πολύ περήφανος» για τον Σόλτς και το αποτέλεσμα του κόμματός του απόψε.

«Η νύχτα είναι ακόμα μακρά, αλλά γίνεται σαφές ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για το SPD. Ο Σολτς θα είναι καγκελάριος», πρόσθεσε ο Heil. 

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του SPD, Lars Klingbeil, δήλωσε στο ZDF: «Πολύ ξεκάθαρα, το SPD έχει την εντολή να κυβερνήσει. Θέλουμε ο Όλαφ Σολτς να γίνει καγκελάριος». 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ