Κοσμος

Καλιφόρνια: Νομοθεσία για την προστασία εργαζομένων σε αποθήκες

Περιορίζει την επιβολή ποσοστώσεων παραγωγικότητας στους εργαζομένους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαζόμενοι σε αποθήκη
Εργαζόμενοι σε αποθήκη © Unsplash

Η Καλιφόρνια υιοθέτησε νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων σε αποθήκες μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί από τις συνθήκες εργασίας στην Amazon.

Νομοθεσία που περιορίζει εργοδότες όπως η Amazon να επιβάλλουν ποσοστώσεις παραγωγικότητας στους εργαζόμενους των αποθηκών υπέγραψε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ.

Οι νέες προβλέψεις απαιτούν από όλες τις εταιρείες που χρησιμοποιούν εργαζόμενους στις αποθήκες τους να ενημερώνουν για τις ποσοστώσεις παραγωγικότητας τους εργαζόμενους και τις κυβερνητικές υπηρεσίες και απαγορεύουν τη χρήση αλγορίθμων που αποτρέπουν τους εργαζόμενους να κάνουν διαλείμματα και να πηγαίνουν στην τουαλέτα, επεσήμανε το γραφείο του κυβερνήτη.

Η γερουσία της πολιτείας της Καλιφόρνιας ενέκρινε το νομοσχέδιο με 26 ψήφους υπέρ και 11 κατά.

«Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στις εταιρείες να βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους», τόνισε ο Νιούσομ σε ανακοίνωσή του αφού υπέγραψε το νομοσχέδιο. «Η νομοθεσία διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να απολυθούν, να γίνουν στόχος αντιποίνων επειδή δεν καταφέρνουν να πετύχουν μη ασφαλείς ποσοστώσεις», πρόσθεσε.

Αν και το γραφείο του Νιούσομ δεν αναφερόταν σε καμία συγκεκριμένη εταιρεία, η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι το νομοσχέδιο καταρτίστηκε εν μέρει σε απάντηση στα υψηλά ποσοστά τραυματισμών των εργαζομένων στις αποθήκες της Amazon.

Πέρυσι αναφέρθηκαν σχεδόν διπλάσιοι τραυματισμοί μεταξύ των εργαζομένων στις αποθήκες της Amazon στις ΗΠΑ σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη μελέτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ