Κοσμος

Ελπιδοφόρος: Η εξήγηση για την παρουσία στο «Σπίτι της Τουρκίας»

Τι απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την παρουσία του στα εγκαίνια μαζί με τους Ερντογάν και Τατάρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος © ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην ομογένεια και στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έδωσε απάντηση μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία του στα εγκαίνια για το «Τουρκικό Σπίτι» στη Νέα Υόρκη

Στον απόηχο των αντιδράσεων, σύμφωνα με τον «Πολίτη της Κύπρου», κύκλοι της Αρχιεπισκοπής επισημαίνουν πως ο κ. Ελπιδοφόρος συνομιλεί και θα συνομιλεί με αξιωματούχους της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, της παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης και του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, όταν δέχθηκε την επίσημη πρόσκληση από τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας, ο ίδιος δεν γνώριζε ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι. 

Οι συναντήσεις με Μητσοτάκη και Αναστασιάδη

Το θέμα έχει λάβει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να δώσει το «παρών» σε μια εκδήλωση η οποία, εκτός των άλλων συμβολισμών, εμπεριείχε και τη νομιμοποίηση της συμμετοχής του επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο.

Για τον λόγο αυτόν, σε ένδειξη αποδοκιμασίας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με τον Κύπριο πρόεδρο όμως να επικαλείται τελικά το «βεβαρημένο του πρόγραμμα» για να ακυρώσει το τετ α τετ με τον κ. Ελπιδοφόρο.

«Δεν μπορώ να τον συναντήσω όταν μια μέρα πριν ήταν σε φιέστα με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο Νίκος Αναστασιάδης.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν το ίδιο «μονοπάτι» να ακολουθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φτάνει στη Νέα Υόρκη το απόγευμα, αυτό δεν συνέβη. Έτσι, η συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το «Ground Zero», το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες του.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ