Κοσμος

Δολοφονία σε βενζινάδικο στη Γερμανία λόγω παρατήρησης για μάσκα

Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην Αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας 49χρονος από προφυλακίσθηκε χθες στη Γερμανία αφού πυροβόλησε και σκότωσε ένα υπάλληλο βενζινάδικου λόγω παρατήρησης για την έλλειψη μάσκας.

Ένας 20χρόνος υπάλληλος βενζινάδικου στη Γερμανία δέχθηκε πυροβολισμούς και έχασε τελικά τη ζωή του, από έναν πελάτη επειδή είχε αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει λόγω του γεγονότος ότι ο τελευταίος δεν φορούσε μάσκα για την προστασία από τον κορωνοιό

Ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων είχε αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη που ήθελε να αγοράσει μια συσκευασία μπίρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα. 

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε την επομένη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην Αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19 τα οποία εισέπραττε ως «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο», δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Κάι Φίρμαν.

Η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που κατάγεται από την περιοχή, δήλωσε πως η δολοφονία ήταν «σοκαριστική». Η Κατρίν Γκόρινγκ Έκχαρντ, στέλεχος των Οικολόγων, έγραψε στο Twitter πως είναι «βαθιά συγκλονισμένη» από τον φόνο ο οποίος, όπως είπε, είναι «το βάρβαρο αποτέλεσμα του μίσους».

Η Αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας ανήκει στο κίνημα των Querdenker που έχει γίνει η κύρια επικριτική φωνή κατά των υγειονομικών περιορισμών στη Γερμανία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ