Κοσμος

Λάιρα ΜακΚι: Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία της

Η Λάιρα ΜακΚι σκοτώθηκε στις 18 Απριλίου 2019 σε ηλικία 29 ετών στην καθολική συνοικία του Κρέγκαν στο Λόντοντέρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάιρα ΜακΚι: Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία της
Λάιρα ΜακΚι: Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία της © EPA

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν σήμερα στην Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία της δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚι.

Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών προχώρησαν οι αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚι. Η ΜακΚι πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στη ιάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε καθολικούς ρεπουμπλικανούς και τις δυνάμεις ασφαλείας τον Απρίλιο 2019.

Ηλικίας από 19 έως 33 ετών, οι τέσσερις συνελήφθησαν στο Λόντοντέρι (ή Ντέρι) που βρίσκεται στα ιρλανδικά σύνορα, διευκρίνισε στο Twitter η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Οι συλλήψεις αποτελούν την ολοκλήρωση ενδελεχούς έρευνας δύο ετών για την δολοφονία της Λάιρα και τα γεγονότα που προηγήθηκαν αυτής», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι έρευνες είχαν αρχικά οδηγήσει στην απαγγελία κατηγορίας στα μέσα του Φεβρουαρίου 2020 κατά 50χρονου ύποπτου, του Πολ ΜακΙντάιρ, ο οποίος, σύμφωνα με τον συνήγορό του είχε μαζέψει κάλυκες σφαιρών που συνδέονται με την δολοφονία, αλλά δεν είναι αυτός που πυροβόλησε.

Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στα μέσα του Ιουνίου. Στην συνέχεια, κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά 27χρονου άνδρα σχετικές με την νομοθεσία περί οπλοκατοχής.

Η Λάιρα ΜακΚι, 29 ετών, σκοτώθηκε στις 18 Απριλίου 2019 στην καθολική συνοικία του Κρέγκαν στο Λόντοντέρι.

Η οργάνωση Νέος IRA είχε παραδεχθεί την ευθύνη του στον θάνατο της νεαρής δημοσιογράφου με ανακοίνωση που στάλθηκε στην εφημερίδα The Irish News, αναφέροντας ότι η Λάιρα ΜακΚι «στεκόταν δίπλα στις εχθρικές δυνάμεις», δηλαδή τις αστυνομικές δυνάμεις. Η οργάνωση είχε απευθύνει «τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και την συγγνώμη της» στους δικούς της.

Ο θάνατος της Λάιρα ΜακΚι συγκλόνισε την Βόρεια Ιρλανδία επαναφέροντας μήνες των Troubles που αιματοκύλισαν επί τρεις δεκαετίες την επαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ