Κοσμος

Συντριβή Τσέσνα: Μάρτυρας στη δίκη Νετανιάχου ο νεκρός επιβάτης

Ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συντριβή Τσέσνα στη Σάμο: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο ένας νεκρός επιβάτης.

Στη δίκη για διαφθορά του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ήταν μάρτυρας ο ένας από τους δύο Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν από την πτώση του Τσέσνα στη Σάμο.

Ο άτυχος άνδρας είναι ο Haim Geron, πρώην αναπληρωτή διευθυντή στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και τη σύζυγό του, Esti.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα, IsraelHayom.com, ο Haim Garon ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για θέματα διαφθοράς. 

Τον Μάιο του 2020, ο Geron μίλησε στο Radio 103FM για τη μαρτυρία που είχε δώσει στη δίκη του Νετανιάχου και είπε ότι σχετίζεται με την ανάπτυξη της υποδομής οπτικών ινών της χώρας, τον κλάδο των επικοινωνιών και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Ερωτηθείς για το αν είχε δει ποτέ κάποια εγκληματική δραστηριότητα στο υπουργείο, ο Garon απάντησε ότι «το δικαστήριο είναι το μόνο που μπορεί να καθορίσει αν κάτι είναι εγκληματικό ή όχι».

Πάντως, σύμφωνα με την «Jerusalem Post», ο Garon δεν θεωρούνται ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και ο θάνατός του δεν θα εμποδίσει την εξέλιξη της. Οι σημαντικότεροι μάρτυρες είναι οι Shlomo Filber και Avi Berger.

Το χρονικό της συντριβής του Τσέσνα στη Σάμο

Το ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος, τύπου Cessna 172, προερχόμενο απο το Ισραήλ, προσπάθησε αρχικά να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε στη θέση Ποτοκάκι νότια της Σάμου, λίγο μετά τις 20:15.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες στις οποίες πήραν μέρος ελικόπτερο Super Puma, πλωτά σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Frontex και ιδιωτικά σκάφη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα samosvoice.gr, το μονοκινητήριο αεροσκάφος βρισκόταν σε φάση προσγείωσης στο αεροδρόμιο "Αρίσταρχος”, όταν έγινε η έκρηξη πιθανόν στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια και να πέσει στη θάλασσα.

Οι δύο επιβάτες του Τσέσνα εντοπίστηκαν νεκροί λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Χάιφα του Ισραήλ με προορισμό τη Σάμο.

Οι σοροί των δύο ατόμων περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου Σάμου μετά την πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην περιοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις