- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ερευνητές προσπαθούν να επαναφέρουν τα μαμούθ στη ζωή
Έγινε το πρώτο βήμα με την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 15 εκατ. δολαρίων
Σχέδια για την επαναφορά των μαμούθ στη ζωή 10.000 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους κάνουν επιστήμονες.
Δέκα χιλιάδες χρόνια μετά την εξαφάνιση μαμούθ από το πρόσωπο της Γης, οι επιστήμονες ξεκινούν ένα φιλόδοξο έργο, έχοντας λάβει χρηματοδότηση, για να επαναφέρουν τα θηλαστικά πίσω στην αρκτική τούνδρα.
Η προοπτική της κλωνοποίησης μαμούθ και της επιστροφής τους στην άγρια φύση έχει συζητηθεί - μερικές φορές σοβαρά - εδώ και μια δεκαετία, αλλά τη Δευτέρα οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έλαβαν χρηματοδότηση η οποία πιστεύουν ότι θα μπορούσε να κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα.
Η ενίσχυση έρχεται με τη μορφή 15 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκαν από την εταιρεία βιοεπιστήμης και γενετικής Colossal, η οποία ιδρύθηκε από τον Ben Lamm, επιχειρηματία τεχνολογίας και λογισμικού και τον George Church, καθηγητή γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ που πρωτοστάτησε στις νέες προσεγγίσεις στη γονιδιακή επεξεργασία.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα συνδράμουν και στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην Αρκτική περιοχή καθώς θα τονωθεί η ανάπτυξη της βλάστησης.
Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκο σαφάρι «Εποχής των Παγετώνων» εκτάσεως 200.000 στρεμμάτων σε μια απόμερη περιοχή της Σιβηρίας, όπου θα μπορούσαν να ζήσουν τα υβριδικά μαμούθ που θα δημιουργηθούν, όπως οι δεινόσαυροι στην ταινία Jurassic Park.
Αν αποδώσουν καρπούς τα πειράματά τους τότε το ζώο που θα προκύψει σε μια διετία, όπως υπολογίζουν, δεν θα είναι ένα κανονικό μαμούθ, αλλά ένα υβριδικό ζώο -διασταύρωση Ασιατικού ελέφαντα με μαμούθ- με μακρύ τρίχωμα, παχύ στρώμα λίπους, και κυκλοφορικό σύστημα προσαρμοσμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες.
«Εστιάζουμε στην αναβίωση των γονιδίων του μαμούθ και στη δημιουργία ενός υβριδικού μαμούθ/ελέφαντα για να τα βοηθήσουμε να εξαπλωθούν σε μεγάλες, άγριες περιοχές με αρκτικό κλίμα. Έχουμε ήδη αναβιώσει δεκάδες γονίδια και τα δοκιμάζουμε σε κύτταρα ελέφαντα», είπε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, καθηγητής George Church στη βρετανική εφημερίδα Sun.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.