- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσιογράφοι κατηγορούν τους Ταλιμπάν για άγριο ξυλοδαρμό
Ο Taqi Daryabi και ο Nematullah Naqdi, δημοσιογράφοι της τοπικής εφημερίδας Etilaatroz, καταγγέλουν πως οι Ταλιμπάν τους συνέλαβαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και τους ξυλοκόπησαν άγρια- Προσοχή, σληρές εικόνες
Δύο Αφγανοί δημοσιογράφοι καταγγέλουν ξυλοδαρμό από τους Ταλιμπάν και δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τα γεμάτα σημάδια σώματά τους.
Οι εικόνες σοκάρουν. Δύο Αφγανοί δημοσιογράφοι κατήγγειλαν πως συνελήφθησαν από τους Ταλιμπάν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τα δικαιώματα των γυναικών στην Καμπουλ και τους ξυλοκόπησαν άγρια.
Οι δύο ρεπόρτερ δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο, με τα σημάδια και τις μελανιές από τα χτυπήματα, που καταδεικνύουν τη βαρβαρότητα και την άγρια μεταχείριση που καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν από τους Ταλιμπάν στις 8 Σεπτεμβρίου.
Ο Taqi Daryabi και ο Nematullah Naqdi, δημοσιογράφοι της τοπικής εφημερίδας Etilaatroz, αναφέρουν πως οι Ταλιμπάν τους συνέλαβαν και τους μετέφεραν σε ένα αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου και ξεκίνησε το μαρτύριο τους.
«Για δέκα λεπτά, τουλάχιστον 7-8 άτομα μας χτυπούσαν με όση δύναμη μπορούσαν. Χρησιμοποιούσαν γκλομπ. Αφου μας ξυλοκόπησαν, είδαν ότι είχαμε χάσει τις αισθήσεις μας, μας μετέφεραν σε ένα κελί με κάποια άλλα άτομα και μας κλείδωσαν εκεί» αναφέρει ο Taqi Daryabi.
«Όσο και να προσπαθούσα να τους εξηγήσω πως ήμουν δημοσιογράφος και δεν υποκινούσα βία, δεν με άκουγαν. Ίσα ίσα, με κορόιδευαν. 'Ελεγαν "είσαι δημοσιογράφος; Δείχνεις αυτές τις διαμαρτυρίες και τις διαδίδεις;" Εγώ μόνο φώναζα. Όλοι οι Ταλιμπάν που με χτύπησαν, ήταν στην ηλικία μου και ακόμα μικρότεροι, κάποιοι ακόμα και 17-18 χρονών» περιγράφει ο Nematullah Naqdi.
«Ένας από τους Ταλιμπάν έβαλε το πόδι του στο κεφάλι μου και έσπρωξε το πρόσωπό μου στο τσιμέντο. Με κλώτσησαν στο κεφάλι, πίστευα ότι θα με σκοτώσουν», δήλωσε ο Naqdi στη Guardian. Μάλιστα, όταν ρώτησε γιατί τον χτυπούσαν, του απάντησαν πως: «είσαι τυχερός που δεν αποκεφαλίστηκες».
Οι δύο δημοσιογράφοι αναφέρουν πως απελευθερώθηκαν μετά από μερικές ώρες, χωρίς καμία εξήγηση. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και οι γιατροί τους συνέστησαν να ξεκουραστούν για δύο εβδομάδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.