Κοσμος

Διώρυγα του Σουέζ: Πλοίο μπλόκαρε την κίνηση

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πρόβλημα στη Διώρυγα του Σουέζ
πρόβλημα στη Διώρυγα του Σουέζ © Twitter/@mespanolescofet

Πρόβλημα στη Διώρυγα του Σουέζ: Πλοίο μπλόκαρε ξανά την κίνηση - Δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, στη Διώρυγα του Σουέζ, όταν ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ μπλοκάρε την κυκλοφορία, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αρχή διαχείρισης της Διώρυγας. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που υπάρχει αυτού του είδος το πρόβλημα στη Διώρυγα.

Το πλοίο προσάραξε στο 54ο χιλιόμετρο της Διώρυγας, με συνέπεια τέσσερα άλλα πλοία που ταξίδευαν από το λιμάνι Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου να έχουν ακινητοποιηθεί. Η Αρχή ανέφερε πως κινητοποιήθηκαν άμεσα οι κατάλληλες ομάδες, προσπαθώντας να μετακινήσουν το πλοίο και να ελευθερώσουν την κίνηση.

Υπήρξε ένα «μικρό» ζήτημα στη Διώρυγα το οποίο έχει λυθεί, υποστήριξε πηγή, ενώ το Sky News Arabia ανέφερε λίγο αργότερα ότι το σκάφος είχε μετακινηθεί με επιτυχία και το κανάλι ήταν και πάλι «καθαρό».

Το σημερινό συμβάν έρχεται έξι μήνες μετά το μπλοκάρισμα του καναλιού από το πλοίο Evergiven, μήκους 400 μέτρων, απέκλεισε την κίνηση για σχεδόν μία εβδομάδα κάτι που προκάλεσε απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στην αρχή διαχείρισης της Διώρυγας και προκαλώντας έμφραγμα στην παγκόσμια κυκλοφορία αγαθών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ