Κοσμος

Ο Μπάιντεν ανακοινώνει σχέδιο αντιμετώπισης της μετάλλαξης Δέλτα

«Πρόκειται για ένα δυναμικό σχέδιο» λέει ο Λευκός Οίκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν © EPA / MICHAEL REYNOLDS

Τζο Μπάιντεν: Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Πέμπτη (9/9) ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει «ένα δυναμικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς και για να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid». Η ομιλία έρχεται σε μία στιγμή που οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σημείο καμπής, καθώς οι ελπίδες ότι τα εμβόλια θα ελάφρυναν την πίεση στα νοσοκομεία και θα άνοιγαν τον δρόμο για περισσότερες ελευθερίες, επισκιάστηκαν από την άκρως μεταδοτική Δέλτα.

Πληροφορίες της Washighton Post αναφέρουν ότι ο Μπάιντεν σχεδιάζει να καλέσει σε διεξαγωγή μιας διεθνούς συνόδου με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, καθώς και την ενίσχυση της διάθεσης των εμβολίων στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Βέβαια, η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται όλο και πιο έντονες πιέσεις, λόγω της επιδείνωσης που παρουσιάζει η δημόσια υγεία. 

Τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού και τους θανάτους είναι ενδεικτικά της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος επταημέρου στους θανάτους από κορωνοϊό σε όλη τη χώρα ήταν 1.524 μέχρι χθες Τετάρτη, συγκριτικά με 509 πριν από έναν μήνα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ