Κοσμος

Ταλιμπάν:Η Μόσχα στέλνει πρεσβευτές στην ορκωμοσία της κυβέρνησης

Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από αξιωματούχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταλιμπάν
Ταλιμπάν © EPA/STRINGER

Ρωσία: Η Μόσχα θα στείλει πρεσβευτές της στην ορκωμοσία της αφγανικής κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από αξιωματούχους σε επίπεδο πρεσβευτών στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν, που ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν, γνωστοποίησε η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που ανακοινώθηκε χθες από τους Ταλιμπάν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 11η Σεπτεμβρίου.

Αφγανιστάν: Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τη μεταβατική κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του Αφγανιστάν, με επικεφαλής έναν εκ των ιδρυτών της οργάνωσης και υπουργό Εσωτερικών άνδρα που καταζητείται από το FBI.

Ο Μουλά Χασάν Αχούντ, πρώην στενός συνεργάτης του ιδρυτή των Ταλιμπάν Μουλά Ομάρ, αναλαμβάνει την πρωθυπουργία του Αφγανιστάν ενώ ο Σιρατζουντίν Χακάνι, η ομώνυμη οργάνωση του οποίου θεωρείται «τρομοκρατική» από τις ΗΠΑ θα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών. Ο Χακάνι είναι γιος του ιδρυτή του δικτύου Χακάνι και το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα των «πλέον καταζητούμενων» του FBI λόγω της ανάμιξής του σε επιθέσεις αυτοκτονίας και των δεσμών του με την Αλ Κάιντα.

Ξένες χώρες αντέδρασαν χθες απέναντι στη σύσταση της νέας κυβέρνησης του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν με επιφύλαξη και ανησυχία, αφού το ισλαμιστικό κίνημα διόρισε σκληροπυρηνικά στελέχη σε κορυφαία πόστα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που είναι επικηρυγμένοι από τους Αμερικανούς.

Ο πρωθυπουργός των Ταλιμπάν καλεί πρώην αξιωματούχους να επιστρέψουν στη χώρα

Ο προσωρινός πρωθυπουργός των Ταλιμπάν κάλεσε πρώην αξιωματούχους να επιστρέψουν στη χώρα, με την ασφάλειά τους να είναι εγγυημένη, δήλωσε σήμερα ο Μουλά Χασάν Αχούντ στο Al Jazeera.

Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ, τόνισε ότι τα ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν αντιμετωπίζουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον αφγανικό λαό.

«Υποστήκαμε μεγάλες απώλειες για αυτήν την ιστορική στιγμή και η εποχή της αιματοχυσίας στο Αφγανιστάν τελείωσε», είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ