Κοσμος

Unicef: Προσπάθεια επανένωσης Αφγανών γονέων με τα παιδιά τους

Σε πολλές περιπτώσεις παιδιά απομακρύνθηκαν από την χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφγανιστάν σύνορα με Πακιστάν
Αφγανιστάν σύνορα με Πακιστάν © EPA

Η Unicef προσπαθεί να επανενώσει με τις οικογένειές τους εκατοντάδες παιδιά που απομακρύνθηκαν από την εμπόλεμη χώρα.

Τεράστια προσπάθεια καταβάλει η Unicef επανένωση εκατοντάδων παιδιών από το Αφγανιστάν με τις οικογένειές τους από τις οποίες χωρίστηκαν μετά την επέλαση των Ταλιμπάν, που προκάλεσε την απομάκρυνση των Αμερικανών και των δυτικών δυνάμεων.

Εκατοντάδες παιδιά χωρίστηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από τους συγγενείς τους και η Unicef προσπαθεί να τα επανενώσει με τις οικογένειές τους, δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

«Έχουν μεταφερθεί σε αρκετές χώρες και συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου έφτασαν τα παιδιά χωρίς την οικογένειά τους», επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη περισσότερα από 100 παιδιά έχουν επανενωθεί με τις οικογένειές τους.

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο τέλος Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, καθώς πολλοί Αφγανοί προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία. Χαρακτηριστική ήταν η σκηνή που απαθανατίστηκε σε βίντεο και έδειχνε ένα μικρό κορίτσι το οποίο οι γονείς του σήκωσαν ψηλά, πάνω από τον φράχτη που περιβάλλει το αεροδρόμιο της Καμπούλ, και το έδωσαν σε έναν Αμερικανό στρατιώτη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το συγκεκριμένο παιδί έχει ξαναβρεί την οικογένειά του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ