Κοσμος

OnlyFans: Δεν απαγορεύει τελικά το σεξουαλικό περιεχόμενο

CEO της πλατφόρμας κατηγορεί τις τράπεζες για την προηγούμενη απόφαση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

OnlyFans: Αλλάζει την απόφαση για την απαγόρευση της ανάρτησης σεξουαλικού περιεχομένου.

Αλλαγή σχεδίων για το OnlyFans. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι η πλατφόρμα αποφάσισε να «μπλοκάρει» βίντεο και φωτογραφίες με «καθαρά σεξουαλικό περιεχόμενο» από την 1η Οκτωβρίου, εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με τον CEO της πλατφόρμας να κατηγορεί τις τράπεζες για την προηγούμενη απόφαση.

«Έχουμε λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για να υποστηρίξουμε την κοινότητα των δημιουργών μας και έχουμε αναστείλει την αλλαγή πολιτικής που είχε προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου. Σας ευχαριστούμε όλους που κάνατε τη φωνή σας να ακουστεί. Το OnlyFans πρεσβεύει την ενσωμάτωση και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα σπίτι για όλους τους δημιουργούς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το OnlyFans.

 

 

«Οι προτεινόμενες αλλαγές την 1η Οκτωβρίου 2021 δεν απαιτούνται πλέον λόγω των διαβεβαιώσεων των τραπεζικών εταίρων ότι η OnlyFans μπορεί να υποστηρίξει όλα τα είδη δημιουργών», δήλωσε την Τετάρτη (25/6) εκπρόσωπος της συνδρομητικής πλατφόρμας. 

Μετά την ανακοίνωση για απαγόρευση, πολλές ήταν οι αντιδράσεις πολιτών, αλλά και ακτιβιστών, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- ανέφεραν ότι οι χρήστες της πλατφόρμας, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις βιοπορίζονται από το περιεχόμενο που αναρτούν, θα μπορούσαν να καταφύγουν σε άλλες λύσεις παροχής του «σεξουαλικού περιεχομένου» και να μπλέξουν σε κυκλώματα πορνείας. 

Πώς λειτουργεί το OnlyFans και πόσους χρήστες έχει

Η πλατφόρμα του OnlyFans μετρά περισσότερους από 120 εκατομμύρια subscribers. Τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος online χώρος έγινε πασίγνωστος, καθώς έδωσε τη δυνατότητα σε celebrities να έχουν αλληλεπίδραση με θαυμαστές τους σε πιο προσωπικό επίπεδο -με το αζημίωτο πάντα, καθώς υπάρχει συνδρομή. Στις διαθέσιμες δυνατότητες που προσφέρει το OnlyFans, βρίσκεται και η αποστολή προσωπικών μηνυμάτων.

Οι «δημιουργοί» κρατούν το 80% των εσόδων από τις συνδρομές, ενώ μπορούν επίσης να λάβουν φιλοδωρήματα (tips) από τους φανς.

Παράλληλα, sex workers μπορούσαν να ποστάρουν ενήλικο περιεχόμενο και να πληρώνονται μέσα σε ένα «ασφαλές» διαδικτυακό περιβάλλον. Για παράδειγμα, πορνοστάρ μπορούν να φτιάξουν τον δικό τους λογαριασμό, όπου θα προβάλλουν το υλικό που επιθυμούν. Με τη σειρά τους οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή, ώστε να βλέπουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ