Κοσμος

Γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν: Πήγαν να με σκοτώσουν 3 φορές

Η συνέντευξη της 29χρονης, Ζαρίφα Γκαφάρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι
Η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι © OPEN

Συγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν: Τρεις φορές προσπάθησαν να με σκοτώσουν οι Ταλιμπάν.

H πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν, η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι, που πρόλαβε να διαφύγει μέσω Πακιστάν στη Γερμανία, μίλησε αποκλειστικά στο OPEN και συγκλονίζει με τα λόγια της. Σημειώνεται ότι οι Ταλιμπάν έχουν προσπαθήσει τρεις φορές να δολοφονήσουν την Ζαρίφα Γκαφάρι, ενώ έχουν σκοτώσει και τον πατέρα της.

«Ημουν στόχος των Ταλιμπάν. Ημουν στη μαύρη λίστα εκτέλεσης. Η πατρίδα μου είναι για μένα πιο σημαντική από τη μητέρα μου. Η μητέρα μου, μού έδωσε ζωή αλλά η χώρα μου, μού έδωσε ιδανικά και αξίες για να προχωρήσω», λέει στο OPEN.

«Είμαι εδώ για να υψώσω τη σημαία των σκέψεών τους και των ονείρων τους. Δεν είμαι εδώ γιατί αφήνω την ματωμένη πατρίδα μου. Σκέφτομαι πόσο εύκολα κατέστρεψαν τη ζωή μου, πόσο εύκολα έκοψαν τα φτερά μου, πόσο εύκολα κατέστρεψαν το σπίτι μου, τα πάντα. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόμουν πρόσφυγας κάπου», αναφέρει η ίδια.

Τρεις προσπάθειες να σκοτώσουν τη δήμαρχο

Οι Ταλιμπάν είχαν δηλώσει ότι θα την σκοτώσουν. Προσπάθησαν να τη δολοφονήσουν τρεις φορές αλλά απέτυχαν. «Με απειλούσαν, μου επιτέθηκαν τρεις φορές. Τρεις φορές προσπάθησαν να με σκοτώσουν οι Ταλιμπάν. Μου επιτέθηκαν με αυτοσχέδια όπλα, με μεγάλα όπλα. Προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητό μου, με πυροβόλησαν, έριξαν πολλές φορές στο αυτοκίνητό μου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ