Κοσμος

Αντζελίνα Τζολί: Το γράμμα Αφγανής η πρώτη ανάρτηση στο Instagram

Μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram για να δώσει φωνή σε όσους αγωνίζονται

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντζελίνα Τζολί: Η απόφαση να δημιουργήσει λογαριασμό στο Instagram και η πρώτη ανάρτηση για το Αφγανιστάν - Το γράμμα έφηβης Αφγανής.

Πριν από δύο ημέρες, η Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε -μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάννα δημιουργήσει λογαριασμό στο Instagram, προκειμένου, όπως σημειώνει, να δώσει φωνή σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Η ηθοποιός επέλεξε να μοιραστεί με τους περίπου 7 εκατομμύρια ακολούθους της το γράμμα που έλαβε από μία έφηβη Αφγανή. «Αυτή είναι μια επιστολή που έστειλε μια έφηβη από το Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και να εκφράζονται ελεύθερα. Ήρθα λοιπόν στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όλων όσων σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης η Αντζελίνα Τζολί. 

 

 

«Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, όπου γνώρισα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν ξεφύγει από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από είκοσι χρόνια. Είναι αρρωστημένο να βλέπεις τους Αφγανούς να εκτοπίζονται και πάλι από τον φόβο και την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τη χώρα τους. Να έχεις ξοδέψεις τόσο πολύ χρόνο και χρήμα, να έχεις χύσει αίμα και να έχεις χάσει ζωές μόνο για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, είναι μια αποτυχία, σχεδόν αδύνατο να το κατανοήσεις.

Παρακολουθώ επί δεκαετίες πώς αντιμετωπίζονται οι Αφγανοί πρόσφυγες - μερικοί από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο - σαν βάρος, (και) αυτό είναι επίσης νοσηρό. Γνωρίζω ότι αν είχαν τα κατάλληλα εργαλεία και τον σεβασμό, θα έκαναν τόσα για τον εαυτό τους. Και γνώρισα τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια που όχι μόνο ήθελαν να μορφωθούν, αλλά πάλεψαν για τη μόρφωση. Όπως οι άλλοι που έχουν δεσμευτεί, ούτε εγώ θα αποστασιοποιηθώ. Θα συνεχίσω να ψάχνω τρόπους να βοηθήσω. Και ελπίζω να με ακολουθήσετε» έγραψε η Αντζελίνα Τζολί στην ανάρτησή της και παρέθεσε το γράμμα της μικρής Αφγανής. 

Στο γράμμα της, η έφηβη Αφγανή, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν, το φόβο για την επικράτηση των Ταλιμπάν, αλλά και το γεγονός ότι χάνονται όλες οι ελευθερίες που είχαν οι πολίτες και δη οι γυναίκες. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ