Κοσμος

Ταλιμπάν: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το χάος στο αεροδρόμιο

Τι υποστηρίζει αξιωματούχος των Ταλιμπάν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν τις ΗΠΑ για το χάος που επικρατεί στο αεροδρόμιο - Χιλιάδες Αφγανοί αναζητούν πτήση για να φύγουν από τη χώρα.

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν έριξε την ευθύνη στις ΗΠΑ για το χάος που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να βρουν πτήση και να φύγουν από το Αφγανιστάν.

«Η Αμερική, με όλη τη δύναμή της και τους εξοπλισμούς της (…) απέτυχε να αποκαταστήσει την τάξη στο αεροδρόμιο. Υπάρχει ειρήνη και ηρεμία σε ολόκληρη τη χώρα, όμως επικρατεί χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (…). Αυτό πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε ο Αμίρ Καν Μουτακί.

Σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να προχωρήσει σε νέο διάγγελμα σχετικά με την επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από το Αφγανιστάν. 

Πεζοναύτης ηρεμεί βρέφος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν © EPA / Sgt. Isaiah Campbell / US Central Command Public Affairs HANDOUT

 

Αφγανιστάν - Χάος στο αεροδρόμιο: Αναφορές για αγνοούμενα παιδιά

Παράλληλα, όλο και περισσότερα παιδιά φαίνεται πως χάνονται και έκτοτε αγνοούνται εν μέσω του χάους που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Σύμφωνα με  το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ariana, μια οικογένεια από την Καμπούλ έχει αναλάβει τη φροντίδα ενός παιδιού, το οποίο είχε χαθεί και το βρήκε να έχει παγιδευτεί στο αγκαθωτό συρματόπλεγμα που περιβάλλει το συγκρότημα του αεροδρομίου. Παρά τις προσπάθειές τους, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού. Το αγοράκι, ηλικίας περίπου 6 ετών, είπε πως η οικογένειά του πήγε στο αεροδρόμιο σε μια προσπάθεια να φύγει από τη χώρα. Ο πατέρας του προφανώς έπεσε εν μέσω του πλήθους και το παιδί δεν έχει δει κανέναν γονέα του από εκείνη τη στιγμή.

Πολλές είναι και οι οικογένειες που αναζητούν τα παιδιά τους, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ