Κοσμος

Ισπανία: Χωριό προειδοποιεί τους τουρίστες για το λάλημα κοκόρων

Τα παράπονα που δέχθηκαν στο παρελθόν για τους ήχους από τα ζώα, έκαναν τις αρχές να λάβουν δραστικές λύσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόκορας και κότες
Κόκορας και κότες © Pixabay / klimkin

Ισπανία: Οι αρχές στο χωριό Ριμπαντεσέλα προειδοποιούν τους τουρίστες ότι λαλούν κοκόρια - Γιατί δημιούργησαν αφίσες

Το χωριό Ριμπαντεσέλα στα Βόρεια της Ισπανίας είναι ένας μικρός παράδεισος για τους λάτρεις της αγροτικής ζωής, εκείνους που θέλουν στις διακοπές τους να ηρεμήσουν και να γευτούν τους ήχους της φύσης. Τι γίνεται, όμως, όταν οι τουρίστες δεν κατανοούν ότι το να λαλήσει ο κόκορας ή να ακουστεί το γαϊδουράκι είναι μέρος της αγροτικής ζωής του τόπου που επέλεξαν να επισκεφτούν;

Τα παράπονα που δέχθηκαν οι αρχές του χωριού για τα ζώα και τους ήχους που παράγουν ήταν πολλά. Έτσι αποφάσισαν να λάβουν μία δραστική λύση και να προειδοποιήσουν τους τουρίστες για όσα θα συναντήσουν στο χωριό, προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις που θα χαλάσουν την όποια ηρεμία μπορεί να προσφέρει για τον καθένα ο τόπος. 

Σύμφωνα με τον Guardian, ο δήμαρχος της Ριμπαντεσέλα, Ραμόν Κανάλ, είναι ο αποδέκτης παραπόνων αρκετών τουριστών που δεν μπορούν να ανεχτούν στα αυτιά τους τον ήχο ενός κόκορα ή μιας αγελάφας. «Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μία κυρία που μας κάλεσε τρεις ή τέσσερις φορές για έναν κόκορα που την ξυπνούσε στις 5 το πρωί» δήλωσε ο δήμαρχος της Ριμπαντεσέλα. «Μας είπε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι».

Έτσι, οι αρχές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία «εκστρατεία» για την εναρμόνιση των τουριστών με την αγροτική ζωή, προειδοποιώντας τους για όλα αυτά, τα καθημερινά και φυσιολογικά, που θα συναντήσουν στο διάβα τους κατά την παραμονή τους στο ισπανικό χωριό. Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησαν αφίσες που προειδοποιούν: «Εδώ έχουμε καμπάνες εκκλησιών που χτυπούν τακτικά, κόκορες που λαλούν νωρίς το πρωί και κοπάδια ζώων που ζουν κοντά και μερικές φορές έχουν κουδούνια που κάνουν επίσης θόρυβο. Αν δεν μπορείτε να τα αντέξετε όλα αυτά, μπορεί να μην είστε στο σωστό μέρος».

Ο δήμαρχος από τη μία κατανοεί ότι η αστική ζωή από την αγροτική ζωή μοιάζουν πια να μην συνδέονται για κάποιους και να μην είναι κατανοητό το τι θα συναντήσει κανείς, ωστόσο είναι ξεκάθαρος: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το γάλα δεν βγαίνει στα χαρτοκιβώτια, προέρχεται από τις αγελάδες, τις οποίες πρέπει να ταΐζεις και να φροντίζεις». 

Οι αφίσες βοηθούν τους τουρίστες να κατανοήσουν τι είναι αυτονόητο για τη ζωή στο χωριό. «Αν από την άλλη είστε ένας από τους προνομιούχους που μπορείτε να τα αντέξετε όλα αυτά, θα απολαύσετε το υπέροχο περιβάλλον και τα εξαιρετικά προϊόντα που φτιάχνονται από τους φανταστικούς αγρότες, κτηνοτρόφους ή τεχνίτες μας. Απολαύστε τη Ριμπαντεσέλα!».

Με πληροφορίες από The Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ