- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στους 62 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Τουρκία
Σπίτια κατέρρευσαν - Οχήματα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους
Στους 62 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Τουρκία, με νέες εικόνες από τις μεγάλες καταστροφές να δημοσιεύονται.
Οι πλημμύρες που σάρωσαν πολλές τουρκικές πόλεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας προκάλεσαν τον θάνατο 62 ανθρώπων στην Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν απόψε οι αρχές, καθώς συνεχίζονται επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων.
Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες τη στιγμή που οι αρχές ανακοίνωναν ότι οι πυρκαγιές είχαν τεθεί υπό έλεγχο αφού μαίνονταν επί δύο εβδομάδες στις νότιες παραλιακές περιοχές.
Πενήντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στην επαρχία Κασταμονή, άλλοι εννέα στη Σινώπη και ένας στην Μπαρτίν, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).
Στην επαρχία Κασταμονή, η οποία σαρώθηκε από τις πλημμύρες, 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Στην επαρχία Σινώπη όπου εκκενώθηκε νοσοκομείο, έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι. Ένας ακόμη σκοτώθηκε στο Μπαρτίν, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).
Βιβλικές εικόνες από τις πλημμύρες στην Τουρκία
Διασώστες επιστράτευσαν βάρκες και φουσκωτά για να απομακρύνουν ηλικιωμένους και οικογένειες με παιδιά από πλημμυρισμένες συνοικίες. Κτίρια κατέρρευσαν, γέφυρες έπεσαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν.
Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε drone από την πόλη Μποζκούρτ (Bozkurt), στη Μαύρη Θάλασσα. Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, δρόμοι γεμάτοι λάσπες, βράχους, χώματα και άλλα φερτά υλικά. Διαλυμένες προσόψεις πολυκατοικιών. Οι ορμητικοί χείμαρροι που κατέβηκαν από τις γύρω πλαγιές, σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.