Κοσμος

Στους 62 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Τουρκία

Σπίτια κατέρρευσαν - Οχήματα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Τουρκία ηλικιωμένοι απομακρύνονται με φουσκωτή βάρκα από διασώστες - Μεγάλες πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας © EPA/MEHMET KAMAN
Στην Τουρκία ηλικιωμένοι απομακρύνονται με φουσκωτή βάρκα από διασώστες - Μεγάλες πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας © EPA/MEHMET KAMAN

Στους 62 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Τουρκία, με νέες εικόνες από τις μεγάλες καταστροφές να δημοσιεύονται.

Οι πλημμύρες που σάρωσαν πολλές τουρκικές πόλεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας προκάλεσαν τον θάνατο 62 ανθρώπων στην Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν απόψε οι αρχές, καθώς συνεχίζονται επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες τη στιγμή που οι αρχές ανακοίνωναν ότι οι πυρκαγιές είχαν τεθεί υπό έλεγχο αφού μαίνονταν επί δύο εβδομάδες στις νότιες παραλιακές περιοχές.

Cadde ve Sokaklar Göle Döndü! Kastamonu'da Şiddetli Sağanak Yağış

Πενήντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στην επαρχία Κασταμονή, άλλοι εννέα στη Σινώπη και ένας στην Μπαρτίν, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Στην επαρχία Κασταμονή, η οποία σαρώθηκε από τις πλημμύρες, 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Στην επαρχία Σινώπη όπου εκκενώθηκε νοσοκομείο, έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι. Ένας ακόμη σκοτώθηκε στο Μπαρτίν, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Βιβλικές εικόνες από τις πλημμύρες στην Τουρκία

Διασώστες επιστράτευσαν βάρκες και φουσκωτά για να απομακρύνουν ηλικιωμένους και οικογένειες με παιδιά από πλημμυρισμένες συνοικίες. Κτίρια κατέρρευσαν, γέφυρες έπεσαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν.

Turkey flooding - Drone footage shows massive devastation in flood hit Black Sea town

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε drone από την πόλη Μποζκούρτ (Bozkurt), στη Μαύρη Θάλασσα. Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, δρόμοι γεμάτοι λάσπες, βράχους, χώματα και άλλα φερτά υλικά. Διαλυμένες προσόψεις πολυκατοικιών. Οι ορμητικοί χείμαρροι που κατέβηκαν από τις γύρω πλαγιές, σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ