- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφγανιστάν: Αναφορές για πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Η οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ
Tο αεροδρόμιο του Αφγανιστάν δέχεται πυρά, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Αμερικής στη Καμπούλ.
Αναφορές για πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έκανε η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ.
«Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.
ΝΑΤΟ-Αφγανιστάν: Ανεστάλησαν όλες οι εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καμπούλ
Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε απόψε ότι όλες οι εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Καμπούλ ανεστάλησαν, μόνο στρατιωτικά αεροπλάνα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τον χώρο.
Η British Airways δεν χρησιμοποιεί επί του παρόντος τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία καθώς οι αντάρτες Ταλιμπάν εισήλθαν στην πρωτεύουσα.
Λίγο νωρίτερα, δύο αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δήλωσαν στο Reuters ότι δεν θα υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και ότι η οργάνωση αναμένει την πλήρη ανάληψη της εξουσίας.
Ο πρόεδρος Ασράφ Γάνι έφυγε από το Αφγανιστάν μετά την είσοδο των μαχητών Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα νωρίτερα σήμερα, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η επιστροφή τους στην εξουσία δύο δεκαετίες μετά την εκδίωξή τους από τις υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Αμπντούλ Σατάρ Μιρζακαουάλ είχε δηλώσει ότι η εξουσία θα μεταβιβαστεί σε μεταβατική κυβέρνηση.
Εγκατέλειψε την πρωτεύουσα ο πρόεδρος Γάνι
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι εγκατέλειψε την πρωτεύουσα Καμπούλ για το Τατζικιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ.
«Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν εγκατέλειψε τη χώρα», δήλωσε ο Αμπντουλάχ, που είναι επίσης επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου για την Εθνική Συμφιλίωση, σε ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.
Αφγανιστάν: Χάος επικρατεί στην Καμπούλ
Οι τελευταίες πληροφορίες φανερώνουν ότι η Καμπούλ έχει ήδη παραδοθεί στους μαχητές των Ταλιμπάν, δίχως μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί συμπλοκές ή άλλα επεισόδια. Οι Ταλιμπάν, όπως μετέδωσε νωρίτερα το BBC, θέλουν μια «ειρηνική μετάβαση της εξουσίας τις επόμενες ημέρες».
Κατά την ίδια πηγή, οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί πώς δεν θα απειλήσουν τα δικαιώματα γυναικών και τις ελευθερίες εργαζομένων στα ΜΜΕ, τις πρεσβείες και τα προξενεία.
Παρά ταύτα, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν επικρατούν σκηνές πανικού. Νωρίτερα, το Associated Press μετέδωσε εικόνες από αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk να πετούν πάνω από την Καμπούλ, αλλά και από καπνούς που αναδύονται δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με δυο αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού, ο καπνός προέρχεται από την καύση απόρρητων εγγράφων, που έχουν ξεκινήσει από χθες Αμερικανοί διπλωμάτες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.