Κοσμος

Συνετρίβη ρωσικό Beriev στην Τουρκία - Επιχειρούσε σε πυρκαγιές

Όλο το πλήρωμα σκοτώθηκε - Καρέ καρέ η συντριβή του αεροσκάφους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρωσικό πυροσβεστικό Beriev συνετρίβη στην Τουρκία, ενώ επιχειρούσε σε πυρκαγιές, με το πλήρωμά του να εντοπίζεται νεκρό.

Τραγωδία στην Τουρκία όπου συνετρίβη ρωσικό Beriev, το οποίο επιχειρούσε σε πυρκαγιές. Όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί. Το Beriev-200, είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία στη γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας,

Το αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα Σάββατο 14 Αυγούστου 2021 στο νοτιοανατολικό τμήμα, κοντά στα Άδανα, λίγο πριν από την προσγείωσή του.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας γνωστοποίησε ότι πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το ρωσικό Beriev - 200 βρισκόταν στην Τουρκία το τελευταίο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιήθηκε στα πύρινα μέτωπα. Ομάδες έρευνας και διάσωσης βρέθηκαν στην περιοχή, όπου συνετρίβη το πυροσβεστικό αεροπλάνο και εντόπισαν νεκρό το πλήρωμα.

«Κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς κοντά στην πόλη Καχραμανμάρας ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Be -200, που νοικιάστηκε από τη Ρωσία, συνετρίβη. Διασώστες εστάλησαν στο σημείο της συντριβής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των τουρκικών αρχών.

Καρέ καρέ η συντριβή του ρωσικού Beriev στην Τουρκία

Στα social media αναρτήθηκε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει το ρωσικό Beriev να χάνει σταδιακά ύψος και να «χάνεται» πίσω από το βούνο. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

This browser does not support the video element.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις