Κοσμος

Νοσοκόμα εμβολίαζε Γερμανούς κατά του κορωνοϊού με... αλατόνερο

8.600 πολίτες καλούνται να «ξανακάνουν» δόση του εμβολίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο
Εμβόλιο © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Γερμανία: Νοσοκόμα φέρεται να χορηγούσε αλατόνερο αντί για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε χιλιάδες πολίτες.

Νοσοκόμα θεωρείται ύποπτη ότι εμβολίασε με...αλατόνερο, αντί για δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, περίπου 8.600 πολίτες σε αγροτική περιοχή της Βόρειας Γερμανίας.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να κάνουν ακόμη μία δόση του εμβολίου, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι πολίτες που ίσως δέχθηκαν στο σώμα τους αλατόνερο -το οποίο είναι αβλαβές για την υγεία τους- είναι μεγάλης ηλικίας και κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό. Οι δόσεις στους συγκεκριμένους πολίτες υπολογίζεται ότι δόθηκαν μεταξύ του περασμένου Μάρτη και Απρίλη. 

Τοπικός σύμβουλος δήλωσε με ανάρτησή του στο Facebook ότι είναι σοκαρισμένος από το γεγονός και απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους να προσέλθουν για επανάληψη του εμβολίου τους με πραγματική δόση κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αρχές, σημείωσαν ότι υπήρχε «εύλογη υποψία» για τη δράση της νοσοκόμας, αφού με αναρτήσεις της στα social media, φέρεται να εξέφραζε τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις της σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του ιού. 

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρό της, αλλά ούτε και στοιχεία της ταυτότητάς της. 

Με πληροφορίες από Guardian και Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ