Κοσμος

Παραιτήθηκε ο Άντριου Κουόμο από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντριου Κουόμο - Ο 63χρονος πολιτικός παραιτήθηκε από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
Άντριου Κουόμο - Ο 63χρονος πολιτικός παραιτήθηκε από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση © EPA

Ο Άντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) παραιτήθηκε από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης στον απόηχο των διαδοχικών καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Άντριου Κουόμο, όπως μετέδωσε η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times». Ο Άντριου Κουόμο ήταν κυβερνήτης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από το 2011. Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Κουόμο είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Άντριου Κουόμο βρισκόταν εδώ και καιρό υπό πίεση, με τις φωνές για να παραιτηθεί να μη σταματούν, καθώς η μία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση διαδεχόταν την άλλη.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε καλέσει τον Κουόμο να παραιτηθεί, σε περίπτωση που ισχύουν τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του.

Άντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) - Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση - Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Οκτώ γυναίκες έχουν καταγγείλει από τον Φεβρουάριο απρεπείς χειρονομίες και εκφράσεις από μέρους του Άντριου Κουόμο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώην υπαλλήλου των υπηρεσιών του που τον κατηγόρησε ότι είχε βάλει το χέρι του κάτω από το πουκάμισό της το 2020.

Ο ίδιος επιμένει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι «ψευδείς». Ο 63χρονος πολιτικός ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες έχουν στόχο να πλήξουν τη δημόσια εικόνα του και δεν ευσταθούν.

Στο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η παραίτηση Κουόμο συνδέεται με την προσπάθεια που κάνει ο πρώην -πλέον- κυβερνήτης της Νέας Υόρκης να προλάβει πιθανή παραπομπή του μετά την έκθεση που δημοσιεύτηκε για τις υποθέσεις με τη σεξουαλική παρενόχληση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ