- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παραιτήθηκε ο Άντριου Κουόμο από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης
Μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ο Άντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) παραιτήθηκε από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης στον απόηχο των διαδοχικών καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Άντριου Κουόμο, όπως μετέδωσε η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times». Ο Άντριου Κουόμο ήταν κυβερνήτης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από το 2011. Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Κουόμο είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Άντριου Κουόμο βρισκόταν εδώ και καιρό υπό πίεση, με τις φωνές για να παραιτηθεί να μη σταματούν, καθώς η μία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση διαδεχόταν την άλλη.
Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε καλέσει τον Κουόμο να παραιτηθεί, σε περίπτωση που ισχύουν τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του.
Άντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) - Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση - Τι ισχυρίζεται ο ίδιος
Οκτώ γυναίκες έχουν καταγγείλει από τον Φεβρουάριο απρεπείς χειρονομίες και εκφράσεις από μέρους του Άντριου Κουόμο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώην υπαλλήλου των υπηρεσιών του που τον κατηγόρησε ότι είχε βάλει το χέρι του κάτω από το πουκάμισό της το 2020.
Ο ίδιος επιμένει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι «ψευδείς». Ο 63χρονος πολιτικός ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες έχουν στόχο να πλήξουν τη δημόσια εικόνα του και δεν ευσταθούν.
Στο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η παραίτηση Κουόμο συνδέεται με την προσπάθεια που κάνει ο πρώην -πλέον- κυβερνήτης της Νέας Υόρκης να προλάβει πιθανή παραπομπή του μετά την έκθεση που δημοσιεύτηκε για τις υποθέσεις με τη σεξουαλική παρενόχληση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.