Κοσμος

Φωτιές: Έκκληση Μενέντεζ σε Μπάιντεν για βοήθεια προς την Ελλάδα

«Καλώ τη διοίκηση Μπάιντεν να υποστηρίξει τη χώρα - συμμάχό μας στο ΝΑΤΟ»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI / TATIANA MΠΟΛΑΡΗ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI / TATIANA MΠΟΛΑΡΗ

Φωτιές - Μενέντεζ: Έκκληση στον Μπάιντεν αλλά και τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας για επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα «όπου οι φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτα».

Ενώ οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε για έκτη μέρα τη χώρα, ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, κάνει έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, o Μενέντεζ αναφέρει: «Καλώ τη διοίκηση Μπάιντεν να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υποστήριξη της χώρας – συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, την ώρα αυτή της μεγάλης ανάγκης», τονίζοντας πως οι φωτιές στην Ελλάδα μαίνονται ανεξέλεγκτες και ολόκληρα χωριά εκκενώνονται.

 

 

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάθεση του αεροσκάφους P8 στην υπηρεσία των ελληνικών προσπαθειών, ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές  να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα.

«Οι προσπάθειες αυτές έσωσαν ζωές και καλώ το υπουργείο να εκπληρώσει επιπλέον αιτήματα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων και ελικοπτέρων CH-47», τίνισε ο επικεφαλής  της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικής. 

screenshot_2021-08-09_110124.jpg

Εύβοια: Μάχη να μην ξεφύγει η φωτιά από Τρούπι και Καματριάδες

Εν τω μεταξύ, η εικόνα που εμφανίζει το πύρινο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια είναι καλύτερη. Την προσοχή και την ανησυχία των αρχών συγκεντρώνει το μέτωπο στον άξονα Φαράκλα- Σπαθάρι- Καλύβια -Τρούπι, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά, με την πολύτιμη συμβολή των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των πυροσβεστών που έφτασαν στην Ελλάδα από τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. 

Τις τελευταίες ώρες στην Αγία Άννα καταγράφονται αναζωπυρώσεις από τα πύρινα μέτωπα, κάποιες από τις οποίες είναι επικίνδυνες. Στην περιοχή έχουν ενεργοποιηθεί οι «πριονάδες».

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε και τους “πριονάδες”. Αυτά τα παιδιά με τα πριόνια τους και τους φακούς τους δουλεύουν νύχτα-μέρα και σήμερα μπορώ να πω ότι αν δεν είχαμε και αυτούς πιθανά η φωτιά θα είχε φτάσει στα Ψαχνά», ανέφερε χαρακτηριστικά o αντιδήμαρχος.

Φωτιά στην Εύβοια © EUROKINISSI
Φωτιά στην Εύβοια © EUROKINISSI

Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών στην Αττική

Η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Αττική ξεκίνησε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021.

Ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιούν αυτοψίες στους Δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα).  Στόχος να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας. 

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «η αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας και των υποδομών, είναι πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ