Κοσμος

Μπάιντεν προς ανεμβολίαστους: «Σας παρακαλώ, κάντε το εμβόλιο»

Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Έκκληση Μπάιντεν για να κάνουν το εμβόλιο για κορωνοϊό οι ανεμβολίαστοι, την ώρα που ανεβαίνουν και πάλι τα νέα κρούσματα στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 όσους Αμερικανούς πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι, να κάνουν το εμβόλιο, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και πάλι.

Οι νέες μολύνσεις Covid-19 στις ΗΠΑ ολοένα και αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες. Αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η άνοδος αυτή καταγράφεται σχεδόν αποκλειστικά μεταξύ πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εξελίσσεται στο κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα.

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι και οι νοσηλείες σε εθνικό επίπεδο αφορούν ανεμβολίαστους, ξεκαθαρίζουν αξιωματούχοι και καλούν τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν το εμβόλιο.

Τζο Μπάιντεν: Το μήνυμά του για τους ανεμβολίαστους

Σε ομιλία του για την αμερικανική οικονομία, ο Τζο Μπάιντεν είπε πως η εθνική ανάκαμψη εξαρτάται από το γεγονός ότι η πανδημία κορωνοϊού πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο. Ανέφερε, επίσης, πως τέσσερις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών αντιστοιχούσαν στο 40% όλων των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

«Επομένως, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ εμβολιαστείτε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Και επανέλαβε: «Εμβολιαστείτε τώρα».

Οι ΗΠΑ παραμένουν πρώτες τόσο σε συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού όσο και σε συνολικά θύματα παγκοσμίως. Από την έναρξη της πανδημίας έχουν επιβεβαιωθεί 34.093.210 μολύνσεις και έχουν χάσει τη ζωή τους 609.068 ασθενείς από επιπλοκές της Covid-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ