Κοσμος

Ρωσία: Σώοι οι επιβάτες στο αεροσκάφος που αναποδογύρισε (βίντεο)

Η αναγκαστική προσγείωση μετά την απογείωση - Έσβησαν οι κινητήρες, είπε ο πιλότος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ στη Σιβηρία, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και αναποδογύρισε, με τους επιβαίνοντες να βγαίνουν ζωντανοί.

Η είδηση ότι ρωσικό αεροπλάνο αγνοείται στη Σιβηρία προκάλεσε συναγερμό στη Ρωσία. Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, τύπου An-28. Όπως διαπιστώθηκε, το αεροπλάνο πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση εκτός αεροδρομίου στη Σιβηρία. Και οι 18 επιβαίνοντες είναι ζωντανοί. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρξαν επιζώντες σε συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Ο πιλότος του αεροσκάφους Φαρχούχ Χασάνοφ δήλωσε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ότι σταμάτησαν και οι δύο κινητήρες μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο στην πόλη Κέντροβι.

«Σταμάτησαν και οι δύο κινητήρες. Η επιτροπή θα διερευνήσει τα αίτια. Δεν είχαμε καιρό να σκεφθούμε, έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε καλά. Όλοι είναι ζωντανοί, υγιείς και αυτό είναι το βασικό» ξεκαθάρισε ο πιλότος, μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Το ελικόπτερο ΜΙ-8 με τους επιβάτες έφθασε στις 18.02 ώρα Ελλάδος στην πόλη Τόμσκ. Εκεί, θα εξεταστούν από γιατρούς για να διαπιστωθεί αν χρειαστεί να νοσηλευτούν. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται ψυχολόγοι για να τους παράσχουν υποστήριξη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων στη Ρωσία.

Αναποδογύρισε το αεροσκάφος στη Σιβηρία - Η ανώμαλη προσγείωση - Οι πρώτες εικόνες

«Όλοι μας πιστέψαμε ότι έγινε θαύμα και ευχαριστούμε τους πιλότους για τον επαγγελματισμό τους που συνέβαλε στο να είναι όλοι ζωντανοί» δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Σεργκέι Ζβάτσκιν.

Κατά την ανώμαλη προσγείωση το ρωσικό αεροσκάφος An-28 αναποδογύρισε. «Υπέστη ζημιές το ρύγχος του αεροσκάφους, καθώς και το σύστημα προσγείωσης» ανέφερε πηγή στο πρακτορείο TASS, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία με το αεροσκάφος να είναι αναποδογυρισμένο.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων είχε ανακοινώσει ότι 12 επιβάτες θα μεταφέρονταν από το χωριό Μπακτσάρ στο Τόμσκ με ελικόπτερο και έξι επιβαίνοντες θα απομακρύνονταν με λεωφορείο. Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν 18 άνθρωποι, εκ των οποίων τρία μέλη πληρώματος.

Το ρωσικό αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ, και το σήμα κινδύνου

Το ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος An-28 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι με προορισμό την πόλη Τομσκ.

Εξέπεμψε σήμα κινδύνου σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την πόλη Κολπάσεβο, και λίγο αργότερα εντοπίστηκε το σημείο που πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε με καθυστέρηση 10 ωρών, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Siberian Light Aviation (SiLA), ξεκαθαρίζοντας ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος πέρασε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις