Κοσμος

To πιο ακριβό μπέργκερ του πλανήτη κοστίζει 5.964 δολάρια

Με βασιλικό καβούρι της Αλάσκας, χαβιάρι beluga φύλλα βρώσιμου χρυσού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο έφτιαξε Ολλανδός εστιάτορας για να να δωρίσω τα έσοδα από την πώλησή του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς © Instagram / kingofhamburgers
Το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο έφτιαξε Ολλανδός εστιάτορας για να να δωρίσω τα έσοδα από την πώλησή του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς © Instagram / kingofhamburgers

Το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο έφτιαξε Ολλανδός εστιάτορας για να να δωρίσω τα έσοδα από την πώλησή του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

O ιδιοκτήτης εστιατορίου Robbert Jan de Veen δημιούργησε το πιο ακριβό μπέργκερ όλων των εποχών, το οποίο κοστίζει  5.964 δολάρια.

«Ένιωθα άσχημα βλέποντας πόσο σκληρά χτύπησε η πανδημία τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ολλανδικού εστιατορίου De Daltons με έδρα το Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με την Esquire Middle East. «Ως εκ τούτου, αποφάσισα να δημιουργήσω το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο και να δωρίσω τα έσοδα από την πώλησή του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς για να κάνω καλό για την κοινωνία» είπε ο τολμηρός επιχειρηματίας. 

 

 

Στο εσωτερικού του πανάκριβου μπέργκερ απολαμβάνει κανείς ιαπωνικό wagyu, βασιλικό καβούρι της Αλάσκας, χαβιάρι beluga και λευκή τρούφα, σύμφωνα με το Esquire. Όσο για τα ψωμάκια είναι καλυμμένα με φύλλα βρώσιμου χρυσού, χρειάστηκε σχεδόν εννέα ώρες για να προετοιμαστεί.

Το ποσό από την πώληση του «The Golden Boy» όπως ονομάστηκε, μπορεί να εξασφαλίσει περίπου 1.000 μερίδες φαγητού σε όσους το είχαν ανάγκη.

 

 

Αγοραστής του ήταν ο Rober Wilemese, ο οποίος μάλλον είναι πραγματικός  λάτρης των μπέργκερ

«Τα συστατικά αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά και οι γεύσεις είναι έντονες», δήλωσε ο Wilemse, ο οποίος είναι πρόεδρος της Royal Dutch Food and Beverage Association.

Το μπέργκερ του  de Veen κατάφερε να πάρει την πρωτιά του πιο ακριβού μπέργκερ στο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από ένα εστιατόριο στο Όρεγκον, που το 2011 είχε πουλήσε ένα μπέργκερ για 4.971 δολάρια. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ