Κοσμος

Ολλανδία: Πέθανε ο δημοσιογράφος που τον πυροβόλησαν στο κεφάλι

Υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο του Άμστερνταμ - Ποιος ήταν ο Πέτερ Ντε Βρις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πίτερ Ντε Βρις (Peter de Vries), Ολλανδός δημοσιογράφος - Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μετά τη δολοφονική επίθεση σε δρόμο του Άμστερνταμ
Ο Πίτερ Ντε Βρις (Peter de Vries), Ολλανδός δημοσιογράφος - Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μετά τη δολοφονική επίθεση σε δρόμο του Άμστερνταμ © EPA/LLOYD JONES

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις (Peter de Vries) πέθανε στο νοσοκομείο, έχοντας δεχτεί σφαίρες στο κεφάλι σε δολοφονική επίθεση στο Άμστερνταμ.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο αστυνομικός ρεπόρτερ στην Ολλανδία που τον πυροβόλησαν στη μέση του δρόμου. Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις είχε τραυματιστεί σοβαρά μετά τη δολοφονική επίθεση. Υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο στο Άμστερνταμ, όπως μετέδωσε το RTL.

«Ο Πέτερ πολέμησε μέχρι το τέλος, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη. Πέθανε, έχοντας γύρω του αυτούς που τον αγαπούν» ανέφεραν σε δηλώσεις τους οικείοι του δημοσιογράφου.

Με τις έρευνές του ο αστυνομικός ρεπόρτερ Ντε Βρις, που ειδικευόταν σε ποινικές υποθέσεις, είχε βοηθήσει στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Στο παρελθόν είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του. Ο Peter de Vries κέρδισε το 2008 ένα διεθνές βραβείο Emmy στην κατηγορία «επικαιρότητα» για τις έρευνες του στην υπόθεση εξαφάνισης της ανήλικης Νάταλι Χόλογούεϊ στην Αρούμπα το 2005.

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση σε δρόμο στο Άμστερνταμ, στις 6 Ιουλίου, ενώ είχε αποχωρήσει από τηλεοπτικό στούντιο στο κέντρο της ολλανδικής πρωτεύουσας. Είχε παρέμβει ως προσκεκλημένος σε talk show. Δέχτηκε σφαίρες στο κεφάλι και το σώμα. Το βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είχε κάνει λόγο σε δηλώσεις του για «αδιανόητη» και «σοκαριστική» επίθεση.

«Είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και για το κράτος δικαίου μας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατέληξε ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ ντε Βρις - Δύο ύποπτοι για τη μαφιόζικη επίθεση στο Άμστερνταμ

Εν τω μεταξύ δύο ύποπτοι εμφανίστηκαν σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2021 ενώπιον της ολλανδικής δικαιοσύνης. Ο δικαστής που έχει επιληφθεί των ανακρίσεων για τη δολοφονική επίθεση στον Ολλανδό δημοσιογράφο, παρέτεινε για δύο εδομάδες την προφύλακιση των δύο υπόπτων.

Σύμφωνα με ΜΜΕ στην Ολλανδία, πρόκειται για τον Καμίλ Ε., έναν 35χρονο Πολωνό υπήκοο κάτοικο του Μάουρικ (κεντρική Ολλανδία) και τον Ντελάνο Γκ., κάτοικο Ρότερνταμ ηλικίας 21 ετών.

Ποιος ήταν ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ πέθανε σε ηλικία 64 ετών. Εμφανιζόταν συχνά στον ρόλο εκπροσώπου θυμάτων ή στον στενό κύκλο μαρτύρων-κλειδιών σε υποθέσεις που αφορούσαν στον υπόκοσμο και στο οργανωμένο έγκλημα.

Ο Ντε Βρις έγινε διάσημος στην Ολλανδία για την έρευνα που πραγματοποίησε μετά την απαγωγή, το 1983, του μεγιστάνα της μπύρας, Φρέντι Χάινεκεν. Ο Ολλανδός ρεπόρτερ έγινε γνωστός στις ΗΠΑ για τις έρευνές του για την εξαφάνιση της έφηβης Νάταλι Χόλογουεϊ, το 2006, στην Καραϊβική.

Reporter Peter R. de Vries: Überwachungsvideo zeigt die Sekunden vor dem Attentat | DER SPIEGEL

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ