Κοσμος

Όλιβερ Ντέμεν: Ο 18χρονος που θα πάει με τον Μπέζος στο διάστημα

Θα γίνει ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας 18χρονος αστροναύτης, ο Όλιβερ Ντέμεν, θα είναι ο νεότερος στην ιστορία και θα πετάξει με τον Τζεφ Μπέζος στις 20 Ιουλίου.

Ο 18χρονος Όλιβερ Ντέμεν θα γίνει στις 20 Ιουλίου ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία όταν θα πετάξει δίπλα στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος στην παρθενική πτήση του διαστημοπλοίου της Blue Origin, ανακοίνωσε σήμερα η αεροδιαστημική εταιρία.

Ο 'Ολιβερ Ντέμεν, ο οποίος πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο και είναι κάτοχος άδειας χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών, είναι ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin. Ωστόσο, δεν είναι ο νικητής ο οποίος πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια και εξασφάλισε μια θέση στο διαστημόπλοιο, η οποία είχε τεθεί σε δημοπρασία, για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση.

Κι αυτό γιατί ο νικητής της δημοπρασίας δεν θα μπορέσει να πετάξει με την αποστολή «λόγω ζητημάτων σε θέματα  προγραμματισμού».

Έτσι, λοιπόν, τη θέση του πήρε ο 18χρονος γιος του CEO της Somerset Capital Partners, ο οποίος είχε εξασφαλίσει μια θέση στη δεύτερη πτήση, αλλά ανέβηκε στην πρώτη όταν ο νικητής αποσύρθηκε, είπε η Blue Origin.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντέμεν θα συνταξιδέψει με την 82χρονη Wally Funk, η οποία θα γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος, που έχει πάει ποτέ στο διάστημα. Ο Μπέζος και ο αδερφός του Μάρκ θα είναι οι άλλοι δύο επιβάτες στον πύραυλο New Shepard.

Η Blue Origin αναμένεται να εκτοξεύσει τους επιβάτες της πάνω από 100 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης. Κατόπιν, η κάψουλα θα επιστρέψει στη Γη χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο σε ένα ταξίδι διάρκειας μόλις 10 λεπτών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις