Κοσμος

TikTok: Ο Μπάιντεν έβαλε τέλος στη διαμάχη με την πλατφόρμα

Ζήτησε την απόρριψη της έφεσης που είχε ασκήσει ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Tik Tok σκέφτεται να απαγορεύσει η αμερικανική κυβέρνηση
Tik Tok © Kon Karampelas/PIXABAY

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από αμερικανικό δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, εναντίον του TikTok.

Την πλήρη απόρριψη της έφεσης που είχε ασκήσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του TikTok και της κινεζικής εταιρείας ByteDance ζήτησε από αμερικάνικο δικαστήριο ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, στο σχετικό δικαστικό έγγραφο «οι εναγόμενοι κινούνται για να απορρίψουν εθελοντικά αυτή την έφεση, με κάθε διάδικο να φέρει τα δικά του έξοδα και κόστη γι' αυτήν».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ, το έγγραφο αυτό κατατέθηκε στο Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια και, σύμφωνα με αυτό, το TikTok ήταν στη θέση του ενάγοντα και ο Τζο Μπάιντεν σε αυτήν του εναγόμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, η έφεση ασκήθηκε αρχικά από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αφού το δικαστήριο αρνήθηκε την προσπάθεια του τέως Αμερικανού Προέδρου να χρησιμοποιήσει τα δικαστήρια ώστε να απαγορεύσει το TikTok και την ByteDance στις ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε πως ο Τζο Μπάιντεν, τον Ιούνιο, σε κυβερνητικό επίπεδο, ακύρωσε το προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση του TikTok.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ