Κοσμος

Κορωνοϊός: Σε «βαθύ κόκκινο» η Κύπρος- Σε ισχύ νέοι κανονισμοί

Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα σε δρόμο της Κύπρου
Πολίτες με μάσκα σε δρόμο της Κύπρου © EPA / KATIA CHRISTODOULOU

Στο «κόκκινο» η Κύπρος λόγω κορωνοϊού - Οι νέοι κανονισμοί από και προς τα Κατεχόμενα - Αύξηση κρουσμάτων στη χώρα.

Επιδείνωση παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο. Από σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου, τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί από και προς τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο, εκ μέρους της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία και λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί, δικαιολογείται η επίκληση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης και η μετάβαση στο επίπεδο 3 (βαθύ κόκκινο) από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στις 10 το πρωί.

Οι σχετικοί κανόνες για το επίπεδο 3 (βαθύ κόκκινο) είναι οι ακόλουθοι:

Τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν να περάσουν από τα σημεία διέλευσης με αρνητικό rapid test ή PCR test 72 ωρών (συμπεριλαμβανομένων των μη εμβολιασμένων εργαζομένων και ατόμων με προβλήματα υγείας).

Τα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμών Φαρμάκων (EMA) καθώς και τα εμβόλια Sinovac, Sinopharm ή Sputnik, μπορούν να περάσουν με αρνητικό rapid test ή PCR test επτά ημερών, μετά τις 14 ημέρες αφότου έλαβαν την τελική δόση (1η δόση αν πρόκειται για το εμβόλιο Johnson & Johnson).

Ακόμη, οι μη εμβολιασμένοι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολίτες που διαμένουν στον Κάτω Πύργο μπορούν, για σκοπούς μετακίνησης, επίσης να περάσουν με αρνητικό rapid test ή PCR test επτά ημερών.

849 νέα κρούσματα στην Κύπρο

849 (ποσοστό θετικότητας: 1,33%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 84,272.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με COVID-19. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 380, εκ των οποίων:

  • 254 άντρες (67%), και
  • 126 γυναίκες (33%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77,3 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι: Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 139 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 34 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 34 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 13 είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 20 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Κύπρος: 849 νέα κρούσματα κορονοϊού - Κανένας θάνατος - 34 σε κρίσιμη κατάσταση

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ