Κοσμος

Απογειώνεται για το διάστημα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον

Πριν τον Τζεφ Μπέζος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Virgin Galactic: Ταξίδι στο Διάστημα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον
Virgin Galactic: Ταξίδι στο Διάστημα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον © Twitter/@richardbranson

Virgin Galactic: Σήμερα, Κυριακή 11 Ιουλίου, απογειώνεται για το διάστημα η πτήση του δισεκατομμυριούχου, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα κάνει το ταξίδι το διάστημα γίνεται σήμερα, 11 Ιουλίου, ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, που θα πετάξει στα όρια του διαστήματος στις 16:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος. Η ανακοίνωση του Άγγλου δισεκατομμυριούχου Μπράνσον έρχεται μετά από εκείνη του Τζεφ Μπέζος στις αρχές Ιουνίου που ενημέρωνε ότι μαζί με τον αδελφό του θα μετάσχουν στην πρώτη επανδρωμένη πτήση του πυραύλου New Shepard της εταιρείας του, Blue Origin, στις 20 Ιουλίου. 

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι ο Μπράνσον θα μετάσχει στην αποστολή του SpaceShipTwo Unity, που θα εκτοξευθεί καιρού επιτρέποντος και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων από το Νέο Μεξικό.

Η εταιρεία θα κάνει για πρώτη φορά ζωντανή μετάδοση της πτήσης, με συνεχή ροή στα social media. Ο δισεκατομμυριούχος θα πραγματοποιήσει το μαγικό ταξίδι μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 71 του χρόνια και μετά από 21 δοκιμαστικές πτήσεις του σκάφους.

Ο Μπράνσον μάλιστα προανήγγειλε μία μεγάλη έκπληξη. «Όταν επιστρέψουμε από το διάστημα, θα ανακοινώσω κάτι πολύ συναρπαστικό, προκειμένου να δώσω σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να γίνουν αστροναύτες. Το διάστημα ανήκει σε όλους μας», ανέφερε. «Είναι καιρός να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» τόνισε ο ιδρυτής της εταιρείας, σημειώνοντας ότι ανυπομονεί να υλοποιήσει το σχέδιό του εδώ και 17 χρόνια.

Τα μέλη του πληρώματος μαζί με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον 

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι ο αστροναύτης 001. Μαζί του θα ταξιδέψουν η Beth Moses (αστροναύτης 002), ο Colin Bennett (αστροναύτης 003) και η Sirisha Bandla (αστροναύτης 004). Η πτήση θα γίνει με το VSS Unity, με πιλότους τους Dave Mackay και Michael Masucci που θα αποδεσμευτεί από το «μητρικό» VMS Eve, το οποίο θα πιλοτάρουν οι CJ Sturckow και Kelly Latimer.

Μόλις φτάσει στα 50.000 πόδια, το μητρικό σκάφος θα απελευθερώσει το Unity, που είναι ένα επαναχρησιμοποιούμενο, φτερωτό διαστημικό σκάφος, που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους στο διάστημα. Στο απόγειο του ταξιδιού, ο Μπράνσον, οι δύο πιλότοι και τα τρία στελέχη της Virgin Galactic θα έχουν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας, και θα θαυμάσουν τον μαύρο ουρανό και την καμπυλότητα της Γης.

Exclusive: Meet Richard Branson's Crew Going To Space This Weekend

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ